Și copiii pot suferi de artrită – iată cum îi poate ajuta kinetoterapia

Considerată cea mai frecventă formă de atrită, artrita juvenilă idiopatică debutează adesea înainte împlinirii vârstei de 16 ani și implică umflarea uneia sau mai multor articulații pe o perioadă de cel puțin șase săptămâni. Trebuie să știți încă de la început că artrita juvenilă idiopatică include mai multe tipuri de artrită, cunoscută anterior ca artrită reumatoidă.

În ultima perioadă, datorită studiilor de amploare, cercetătorii au reușit să înțeleagă mai bine diferențele dintre anumite tipuri de artrită, așa că terminologia și definiția bolii s-au schimbat. Totuși, în continuare un număr mare de copiii suferă de artrită, iar modalitățile de ameliorare a simptomelor variază de la cele mai simple și naturale până la cele mai complexe.

Artrita juvenilă idiopatică include o varietate de simptome, cum ar fi tensiune musculară, eroziune osoasă, alinierea necorespunzătoare a articulațiilor și tulburări de creștere. Nu toți copiii care suferă de artrită prezintă toate aceste simptome și, mai mult decât atât, simptomele artritei la copii se pot schimba de la o zi la alta.

Cum se tratează artrita la copii?

După cum vă poate spune orice medic, tratarea unui copil nu este același lucru cu tratarea unui adult. De asemenea, artrita juvenilă și alte boli reumatismale pediatrice nu sunt la fel ca bolile adulte. Dacă copilul dumneavoastră suferă de una dintre aceste boli, întâi de toate trebuie să apelați la un reumatolog pediatru sau la un reumatolog adult care este calificat și în tratarea copiilor.

Deși există mai multe asemănări decât diferențe în tratarea artritei adulte și juvenile, se poate vorbi de unele diferențe-cheie. În primul rând, diagnosticul se concentrează pe istoric și pe examen. Diagnosticul artritei idiopatice juvenile, cea mai comună formă de artrită juvenilă, se bazează aproape în întregime pe un examen fizic, deoarece testele de laborator sunt adesea negative la copii. Descrierea simptomelor pe care le resimte copilul s-ar putea să nu fie de mare ajutor pentru diagnostic, deoarece copiii nu se pot plânge de durere, dar își pot schimba modul în care își desfășoară unele activități, cum ar fi folosirea celeilalte mâini pentru a scrie sau pentru a se juca.

Mai apoi, medicamentele sunt prescrise diferite. În unele cazuri, aceleași medicamente sunt prescrise și pentru adulți și pentru copii, dar dozele pentru copii sunt adesea bazate pe greutate. Copiii tind să tolereze mai bine medicamentele decât adulții, deoarece corpurile lor sunt mai sănătoase și elimină medicamentele mai rapid, astfel încât medicii pot prescrie doze mai mari, în raport cu dimensiunea corporală.

Kinetoterapia, în schimb, este de mare ajutor în tratarea artritei juvenile și adulte. Poate ameliora simptomele, poate diminua durerea și poate îmbunătăți funcționarea zilnică. Clinica Medoterapy Life dispune de o echipă de terapeuți profesioniști și specialiști în recuperare medicală, precum și de echipamente moderne. Kinetoterapeutul poate elabora un plan de activități potrivite copilului dumneavoastră, astfel încât să îi amelioreze durerile, să îi îmbunătățească condiția fizică, să îi diminueaze stările de anxietate și să beneficieze de un somn mai odihnitor.

Cu atât mai mult este indicată kinetoterapia în cazul copiilor, întrucât nu este permisă inflamarea reziduală. În cazul copiilor, artrita trebuie tratată cât mai din timp și prin tratamente agresive pentru a se preveni deteriorarea articulațiilor, deformările cronice și tulburările de creștere.

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*