Scapă-ți copilul de greutate – încearcă Cardio Kids!

Copilul tău are mai multe kilograme decât ar fi indicat la vârsta lui? Încearcă programul Cardio Kids.

cardio kids

Se întâmplă în din ce în ce mai multe familii, ca micuții să aibă ceva mai multe kilograme decât ar fi indicat la vârsta lor. Cauzele sunt multiple și, marea majoritate, au legătură cu viteza cu care se derulează viața și cu tehnologiile la care copiii au acces, încă de mici. De asemenea, țintuiți în fața tabletelor și a televizoarelor, copiii nu mai fac mișcare, fapt ce duce automat la o îngrășare nefirească pentru vârsta lor.

Program cardio pentru generația ”online”

Tocmai de aceea, îi poți ”rupe” două ore din programul lui, încercând Cardio Kids. Este un program gândit special pentru copiii din generația tabletelor și a fast-food-urilor, copii pe care îi vrem mai sportivi și mai sociabili. Programul oferă micuților activități în funcție de vârstă: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, etc. Orele se țin fie de față cu părinții, fie doar cu copiii și se desfășoară numai în prezența unui instructor. Mai mult, aceștia vor fi observați și de către un psiholog. Odată înscris, copilul va face exerciții fizice la aparate moderne, special create pentru el, pe care le va îndrăgi. Programul este construit astfel încât să-l determine pe copil să evadeze din capcana sedentarismului și să se concentreze mai mult pe interacțiunea cu ceilalți, pe relațiile special, pe prietenii și pe ajutor din partea profesioniștilor care-I îndrumă. Psihologul va avea un rol deosebit pentru că, observându-l pe copil, va putea aduce sugestii pentru dezvoltarea lor personală optimă: îți va spune ție, ca părinte, mai multe despre atitudinea socială a copilului tău și te va ghida pentru rezultatele cele mai bune. Cardio Kids este și un program de prevenire a obezității și a izolării, astfel că se adresează și copiilor care nu au probleme cu greutatea.

Care sunt efectele programului Cardio Kids?

Fiind un program gândit special pentru cei care, din varii motive, nu petrec foarte mult timp mișcându-se, Cardio Kiids îi va ajuta pe acești micuți să iasă din zona de confort, să se miște, să relaționeze și să interacționeze și cu alți copii de vârsta lor. Mai mult, exercițiile prevăzute în program vor avea efecte benefice asupra sănătății copilului, facilitând oxigenarea creierului, întărind sistemul imunitar și luptând împotriva  deteriorării celulelor, a organelor și a țesuturilor care duc la tot felul de condiții cornice.

Sănătate pentru toți copiii

Programul se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 4 și zece ani, fie că au sau nu probleme cu greutatea corporală. El își dorește în primul rând să prevină și abia apoi să vindece problemele apărute deja. Ședințele se desfășoara sub îndrumarea unui instructor, dar și sub stricta observație a unui psiholog.

Statistici îngrijorătoare

Potrivit celui mai recent studiu realizat de către Ministerul Sănătății, un sfert dintre copiii de opt ani din România sunt supraponderali sau obezi. Cifrele privind obezitatea s-au triplat în 2010 faţă de anul 1980, din calculele Organizației Mondiale a Sănătății. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că un copil gras are toate șansele să devină un adult bolnav. Consecinţele supraponderalităţii în timpul copilăriei constau în boli cardiovasculare şi diabet de tip II, probleme ortopedice şi tulburări mintale, rezultate slabe la şcoală şi de o scădere a stimei faţă de sine. Cu alte cuvinte, un copil gras se va transforma într-un tânăr măcinat de probleme fizice și psihice.

sursă foto:www.wayfair.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*