Fizioterapia ca tratament pentru paralizie cerebrală

Nu se cunoaște încă remediul pentru paralizia cerebrală, dar ce se știe cu siguranță este că o multitudine de tratamente s-au dovedit a fi de mare ajutor pentru persoanele afectate de paralizie cerebrală. Mai ales dacă sunteți părintele unui copil care suferă de paralizie cerebrală, este important să știți ce opțiuni de tratament sunt disponibile în momentul de față și cum puteți determina care ar fi cel mai potrivit tratament pentru copilul dumneavoastră.

Desigur, după cum probabil știți deja, paralizia cerebrală este o afecțiune cu spectru larg, variind de la paralizie ușoară până la paralizie severă, iar tratamentul va depinde de circumstanțele individuale ale copilului dumneavoastră.

Cât este de indicată fizioterapia pentru tratarea paraliziei cerebrale?

Potrivit specialiștilor, este de mare ajutor ca un copil care suferă de paralizie cerebrală să beneficieze de fizioterapie. De fapt, fizioterapia este cel mai mare ajutor pe care i-l puteți oferi copilului dumneavoastră. Poate că vă întrebați acum ce anume înseamnă fizioterapia? Aflați că o ședință de fizioterapie implică reabilitarea handicapului fizic al copilului printr-o serie de antrenamente efectuate la nivelul mușchilor.

Deoarece situația fiecărui copil este unică, un terapeut fizic profesionist va efectua de obicei o evaluare și pe baza constatărilor sale, va întocmi planuri individuale de fizioterapie. Clinica Medoterapy Life oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și masaj terapeutic și dispune de echipamente de ultimă generație. Un alt aspect important și foarte util este că Medoterapy desfășoară ședințe de fizioterapie și la domiciliul pacientului, ceea ce este de mare ajutor pentru familiile în care există un membru care suferă de paralizie cerebrală.

De obicei, o ședință de fizioterapie include exerciții specializate de forță, exerciții terapeutice de anduranță, exerciții de întindere a mușchilor și de mobilizare a articulațiilor, precum și exerciții de echilibru. În unele cazuri, se poate dovedi a fi foarte benefic ca pacientul să beneficieze și de terapie de înot în timpul ședințelor de fizioterapie sau în afara lor. Aceste ședințe se desfășoară cu atenție și precauție și sunt extrem de importante, deoarece permit copiilor afectați de paralizie cerebrală să utilizeze grupe musculare și să facă exerciții terapeutice pe care altfel nu le-ar putea face.

În plus, în funcție de gravitatea afecțiunii, unii copii care suferă de paralizie cerebrală pot dansa sau se pot angaja în jocuri mai dificile cu mingea. Pacienților care nu se pot deplasa fără ajutor, fizioterapeutul poate indica folosirea unor dispozitive asistive, cum ar fi scaune cu rotile sau cadre de mers.

Așa cum am menționat deja în rândurile anterioare, ședințele de fizioterapie pot avea loc și la domiciliu, dar și în centre create exclusiv pentru copiii care au nevoie de fizioterapie, centre medicale și centre de tratament în spitale. Ceea ce învață un copil într-un astfel de centru de tratament este foarte important să practice și acasă.

Intervenția chirurgicală pentru tratarea paraliziei cerebrale

În unele cazuri, intervenția chirurgicală este o opțiune viabilă pentru a ameliora durerea, pentru a preveni deformările și pentru a îmbunătăți mobilitatea. Există mai multe tipuri diferite de intervenții chirurgicale pentru tratarea paraliziei cerebrale, însă medicul este singurul în măsură să determine care este cea mai potrivită intervenție chirurgicală în funcție de nevoile individuale ale copilului dumneavoastră.

Tratamente alternative și complementare pentru tratarea paraliziei cerebrale

Numeroși pacienți care au încercat diferite tratamente alternative și complementare pentru tratarea paraliziei cerebrale au înregistrat rezultate pozitive. Rețineți totuși că nu toate opțiunile de tratament funcționează la fel pentru fiecare persoană. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat de modalități mai naturale și mai holistice prin care vă puteți ajuta copilul, puteți lua în considerare terapia cu oxigen hiperbaric, stimularea electrică, învățarea alternativă, cum ar fi educația conductivă, acupunctura și masajul terapeutic.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*