Încălțăminte ortopedică pentru adulți

Piciorul diabetic, boala Charcot Marie, deformatiile grave ale piciorului, artrozele piciorului sunt doar cateva dintre afectiunile specifice adultului, cu indicatie pentru incaltaminte ortopedica si ortezare a piciorului. Incaltamintea, fie ghete ortopedice sau pantofi ortopedici si ortezele de picior (sustinatori plantari sau talonete), este important sa respecte caracteristici tehnice ce tin de asigurarea confortului, adaptarea la deformatia existenta. Alegerea modelului si a materialelor sunt, in mod evident individualizate si in stransa corelatie cu afectiunea cu care pacientul se confrunta.

660x660-incaltaminte-orto

Incaltamintea ortopedica va fi cu atat mai eficienta cu cat tehnica de executie este mai riguroasa, indreptata spre cerintele afectiunii. Bazandu-se pe experienta acumulata si evaluand nevoile pacientilor, specialistii in tehnica ortopedica ai firmei Ortoprotetica constientizeaza importanta realizarii incalatamintei ortopedice pentru adultul cu probleme grave la nivelul piciorului pe baza mulajului si a analizei plantare computerizate.

Evaluarea mersului, prin analiza plantara computerizata, evidentieaza punctele de presiune ridicata la nivelul picioarelor, zone ce se pot transforma in potentiale bataturi care, in contextul bolii diabetice poate duce la grave complicatii, de la ulceratii la amputatii in cazurile foarte grave. Plecand de la acesta simpla analiza dinamica, devine evidenta astfel importanta nu numai a pantofului ortopedic sau a ghetei ortopedice, ci si a ortezei plantare din interior, care nu mai este doar un simplu sustinator plantar ci o orteza de picior cu rol extrem de important in prevenirea complicatiilor ulterioare. O orteza plantara corect realizata va asigura 75% din eficienta incaltamintei ortopedice. Relizata si ea pe baza mulajului, va permite, prin materialele alese si tehnica de realizare, descarcarea presiunii accentuate din zonele cu probleme, contribuind semnificativ la prevenirea complicatiilor.

Incaltamintea ortopedica se realizeaza din piele si materiale moi, fara cusaturi la interior daca patologia impune acest lucru si , cel mai important aspect, tinand cont de particularitatile piciorului. Mai ales in cazul piciorului diabetic dar si in alte patologii care genereaza deformatii ale piciorului, alegerea modelului adecvat este extrem de importanta. Desi cea mai mare parte a pacientilor, majoritatea doamne, este obisnuita cu incaltamintea eleganta, care sa confere piciorului aspectul subtiat, este extrem de important sa constientizeze ca multe dintre probleme piciorului tocami de la acest tip de incaltaminte au pornit. O incaltaminte ortopedica adecvata tine cont de aceste particularitati, mai ales in cazul pacientilor cu diabet, si de aceea alegerea modelului de multe ori este o chestiune de sanatate si mai putin de moda.

Cu o incaltaminte ortopedica adecvata si o orteza plantara,orteza de picior, corespunzatoare, pacientul poate ramane activ, capabil sa isi continue activitatile zilnice, aspect extrem de important nu numai din perspectiva beneficiilor fizice evidente ale miscarii zilnice, cat si datorita rolului psihologic major pe care continuarea unei vieti active il are asupra pacientilor.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*