Kinetoterapie înainte de operație? Da, este de ajutor!

După cum bine știți deja, după majoritatea tipurilor de intervenție chirurgicală urmează o perioadă de reabilitare. Însă, ideea de reabilitare înainte de o intervenție chirurgicală este din ce în ce mai apreciată. Adesea, înainte de orice intervenție chirurgicală există o anumită perioadă de așteptare. Aflați acum că această perioadă de timp este deosebit de valoroasă și poate fi folosită pentru a vă pregăti corpul pentru intervenția chirurgicală care va avea loc, facilitând astfel succesul operației.

Când mușchii, oasele și articulațiile sunt în stare optimă înainte de intervenție, impactul pierderii inevitabile a mușchilor și a rigidității articulațiilor este minimizat postoperator. Cu alte cuvinte, cu cât este mai puternică persoana care urmează să fie supusă unei proceduri chirugicale, cu atât sunt mai mari șansele unei recuperări mai ușoare și mai rapide după operație. Persoanele care adoptă un program de reabilitare pre-chirurgicală tind să se întoarcă mai rapid la viața de zi cu zi decât persoanele care nu se pregătesc fizic pentru o operație.

Așa cum poate știți deja, fizioterapeuții și kinetoterapeuții sunt cei care contribuie la reabilitarea post-chirurgicală, dar este posibil să fiți surprinși să aflați că un kinetoterapeut vă poate ajuta să vă pregătiți corespunzător pentru operația care va avea loc.

Ce presupune un program de reabilitare înainte de operație?

În cele mai multe cazuri, zona care urmează să fie operată este inflamată și slăbită. Cu o rutină de antrenament atent planificată, un kinetoterapeut poate ajuta la reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației sângelui în zona afectată. Acest lucru îmbunătățește mobilitatea, ajută la ameliorarea durerii și minimizează mișcările compensatorii cum ar fi înclinarea și greutatea inegală. Îmbunătățirea stării generale de sănătate, a sănătății fizice și a condiției fizice pot contribui la facilitarea recuperării postoperatorii.

Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgeți înainte de o intervenție chirurgicală:

  • Începeți un program de reabilitare cu cel puțin 6 săptămâni înainte de operație.
  • Începeți încet. Nu este momentul să agravați o problemă existentă sau să declanșați o problemă nouă.
  • Dacă sunteți deja în formă fizică foarte bună, vă recomandăm să vă măriți intensitatea, frecvența sau durata atâta timp cât nu interferează cu afecțiunea curentă. Yoga este o modalitate excelentă de a pregăti mintea și corpul pentru o intervenție chirurgicală. Combinația de relaxare și mișcări liniștitoare poate fi benefică înainte și după intervenția chirurgicală.

În multe cazuri, kinetoterapeutul va colabora cu chirurgul pentru a vă proiecta obiectivele și pentru a stabili repere pentru recuperare. De exemplu, după operație, va trebui să parcurgeți un număr de pași sau să urcați pe scări înainte de a vă permite să vă duceți acasă. Odată ce această condiție prealabilă este îndeplinită, puteți începe un program de exerciții la domiciliu.

Pacienții care sunt pregătiți fizic pentru intervenții chirurgicale pot părăsi mai curând spitalul și pot suferi mai puține complicații. Clinica Medoterapy Life dispune de o echipă formată din terapeuți și specialiști care vă pot sprijini înainte și după o procedură medicală. O consultație cu un kinetoterapeut în cadrul clinicii Medoterapy Life va implica adesea o evaluare pentru a determina forța musculară și starea articulațiilor, abilitatea de a vă deplasa și de a efectua sarcini de zi cu zi, gradul de asistență necesar din partea prietenilor și celorlalți membri ai familiei.

Atunci când lucrați cu un kinetoerapeut înainte de o intervenție chirurgicală și creați un plan de reabilitare pre-chirurgical, veți crea o bază solidă pentru o recuperare rapidă. Dacă va fi cazul, kinetoterapeutul vă va ajuta să vă familiarizați cu dispozitivele asistive, cum ar fi un cadru de mers, cârje sau bastoane. Veți descoperi importanța respirației, a tehnicilor adecvate și a gamei de exerciții importante pe care le veți face după operație. Astfel, vă veți simți mai puțin stresat și vă veți recâștiga rapid independența.

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*