Echipamente utile pentru ședințele de fizioterapie

Fizioterapia este o parte importantă a recuperării unui pacient ce suferă de anumite afecțiuni sau a rămas cu sechele în urma unui accident. Din ce în ce mai multe persoane apelează la ședințe de fizioterapie pentru a trata o afecțiune ce provoacă dureri sau disconfort, cum ar fi afecțiuni ale coloanei vertebrale, probleme ortopedice, fracturi, probleme musculare sau afecțiuni degenerative. Este un proces dureros, însă eficient – majoritatea pacienților simt îmbunătățiri după câteva ședințe.

Echipamente utile pentru ședințele de fizioterapie

Fizioterapia presupune mai multe proceduri, cum ar fi electroterapie, hidroterapie, ultrasonoterapie, laserterapie, kinetoterapie, etc. Fiecare procedură poate fi realizată corect cu ajutorul unui echipament special. În continuare vom discuta despre aparatura utilă care nu ar trebui să lipsească dintr-o sală de fizioterapie. Toate aceste echipamente de fizioterapie ultramoderne pot fi găsite pe reo-medical.ro.

  • Combina de fizioterapie

Echipamentul nelipsit din orice clinică de fizioterapie este combina de fizioterapie. Aceasta are avantajul de a permite tratarea simultană a mai multor pacienți, prin intermediul unor proceduri diferite, cum ar fi electroterapie, ultrasunete, lase și vacuum. Unele combine sunt dotate chiar și cu module EMG cu electrostimulare, utile în recuperarea pacienților cu afecțiuni neurologice. Există multe tipuri de combine pentru fizioterapie, trebuie doar să știi să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine spațiului tău și bineînțeles, bugetului.

  • Aparate cu laser terapie

Terapia laser, deși nu are o istorie îndelungată, este extrem de eficientă încă de la primele ședințe de tratament. Aparatele cu laser terapie sunt de obicei folosite pentru relaxarea musculară, stimularea circulației sanguine, creșterea masei osoase și vindecarea rănilor.

  • Aparate de crioterapie

Crioterapia este o metodă de tratament împotriva durerii folosită de secole. În cadrul acestei proceduri se utilizează temperatura scăzută pentru reducerea inflamațiilor și ameliorarea durerii. La baza eficacității crioterapiei stă de fapt șocul termic ce apare la nivelul pielii pentru că scăderea temperaturii la sub 15 grade Celsius se face într-un timp extrem de scurt. Aparatele de crioterapie nu ar trebui să lipsească dintr-o clinică de fizioterapie pentru că aduc pacienților numeroase alte beneficii, pe lângă eliminarea durerii. Vorbim de relaxarea musculaturii, tratarea afecțiunilor dermatologice sau a insomniilor.

  • Aparate de electroterapie

Electroterapia folosește semnale electrice pentru a elimina durerea acută sau cronică. Această procedură este recomandată mai ales în cazul în care tratamentul convențional pentru patologiile dureroase nu a fost eficient. Aparatele de electroterapie sunt utile în cazul durerilor lombare, afecțiunilor nervoase sau artrozelor, însă această terapie poate fi folosită cu succes și pentru stimularea musculară sau reducerea edemului local.

  • Aparate TECAR

Metoda terapeutică TECAR este din ce în ce mai căutată în rândul persoanelor care suferă de leziuni și boli inflamatorii. Astfel de echipamente au fost folosite cu succes de-a lungul timpului pentru recuperare medicală, traume sportive și afecțiuni uro-ginecologice.

Pe reo-medical.ro vei găsi toate aceste aparate de fizioterapie necesare pentru o clinică, dar și multe altele, cum ar fi aparate de șoc terapie, pentru drenaj limfatic, cu ultrasunete, cu unde scurte, pentru magnetoterapie, termoterapie sau chiar aerosoli, echipamente care contribuie la eliminarea durerii atunci când metodele tradiționale nu au efect.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*