Ce este fizioterapia și ce rol ar putea juca pentru sănătatea ta?

Cele mai multe persoane consideră că fizioterapia este un proces care implică o varietate de exerciții care ajută la tratarea leziunilor osoase și că, în mare, este dedicată persoanelor sportive sau altor arii care necesită forță fizică. Totuși, pentru a fi mai preciși, ar trebui să specificăm că fizioterapia vizează tratarea rănilor, leziunilor, afecțiunilor și tulburărilor printr-o serie de metode fizice, precum mobilizare, manipulare, terapie manuală, electroterapie, exerciții și alte astfel de mijloace care fie doresc să prevină intervențiile chirurgicale și tratamentele medicamentoase, fie le completează pentru rezultate mai bune și mai rapide. Cu alte cuvinte, fizioterapia corectează ceea ce a fost deranjat în corpul pacientului.

Kinetoterapeuții, la fel ca și fizioterapeuții sunt profesioniști foarte bine pregătiți, care urmăresc îmbunătățirea calității vieții unei persoane folosind o varietate de tratamente pentru ameliorarea durerii și pentru ca acea persoană să înceapă să funcționeze din nou ca de obicei. Uneori, în special în situațiile în care leziunile sunt progresive sau permanente, un fizioterapeut ajută la diminuarea efectelor oricărei disfuncții.

Când și de ce ar trebui să apelăm la un fizioterapeut?

Pe de o parte, tratamentele medicamentoase și intervențiile chirurgicale sunt modalități importante de vindecare și recuperare, dar de multe ori, durerea poate fi gestionată fără ca pacientul să fie supus unei intervenții chirurgicale și fără să își administreze medicamente. Fizioterapia este de mare ajutor când vine vorba de vindecarea organismului și, spre deosebire de medicamente și intervenții chirurgicale, nu prezintă efecte secundare.

Mai exact, fizioterapeutul evaluează starea fizică a unei persoane pentru a diagnostica toate problemele și va pune în aplicare un plan de tratament care poate corecta fizic structura tulburată sau poate planifica exerciții în conformitate cu cerințele și abilitățile pacientului. În principal, fizioterapeutul va educa pacientul și familia sa cum poate să ducă un stil de viață mai sănătos și cum poate preveni accidentările. Fizioterapia poate fi un tratament eficient pentru o multitudine de afecțiuni și poate spori șansele de îmbunătățire și de recuperare în diferite arii precum ortopedie și afecțiuni musculo-scheletice, afecțiuni comune cu care se confruntă sportivii, afecțiuni cardio-toracice, pediatrie și sănătatea femeilor.

Tratamentul fiecărui pacient va fi adaptat în funcție de condițiile specifice, urmărindu-se ca prin aplicarea planului, să fie tratate atât problema de bază cu care se confruntă pacientul, cât și factorii responsabili care duc la instalarea acelei probleme. În cele mai multe cazuri, fizioterapeutul va propune mai multe măsuri prin care se poate reduce riscul de accidentare.

Dacă sunteți în căutare de fizioterapeuți, îi puteți găsi într-o varietate de medii, inclusiv spitale, centre de sănătate, clinici private, cluburi sportive, centre de reabilitare, centre de fitness și așa mai departe. Pe fiziolife.ro veți găsi o echipă completă de profesioniști în domeniul sănătății care vă pot reda sănătatea și funcționalitatea. Mai trebuie să știți că fizioterapeuții sunt, de obicei, asociați cu alți specialiști tocmai pentru a oferi pacienților o abordare multidirecțională a reabilitării. În foarte multe cazuri, medicul personal vă poate recomanda un fizioterapeut.

Într-un final, fizioterapia este o vastă știință medicală, care ajută pacientul să își înțeleagă pe deplin problema care îi aduce tulburări în organism și să o corecteze, care îl educă și care îl ajută să prevină alte leziuni, fără să încurajeze administrarea medicamentelor și, uneori, intervențiile chirurgicale inutile.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*