Afecțiuni care pot fi tratate prin kinetoterapie

Exerciţiul fizic are efecte benefice la orice vârstă, de aceea fiecare dintre noi ar trebui să conştientizeze importanţa lui. Iar dacă interesul pentru mişcare începe din copilărie, atunci pot fi evitate multe dintre problemele care apar în perioada de creştere, când copiii sunt predispuşi la mişcări necontrolate, ce duc automat la deformarea coloanei.

Nu de puţin ori auzim în jurul nostru termenul de kinetoterapie. Cu toții cam știm ce înseamnă acest termen, adică totalitatea mijloacelor de prevenire, tratare şi recuperare medicală. De aceea, kinetoterapia este folosită atât pentru menţinerea sănătăţii articulare sau osoase, cât şi pentru tratarea afecţiunilor de acest gen.

În funcţie de boala pe care vrei s-o tratezi, practicând kinetoterapia, te antrenezi pentru a creşte flexibilitatea, forţa sau echilibrul. Cu ajutorul gimnasticii medicinale, îţi întăreşti muşchii, eşti mai rezistent când faci efort, îţi sporeşti mobilitatea articulaţiilor şi abilitatea de a efectua anumite acţiuni.

Fracturile, luxaţiile, entorsele, tulburările de creştere la copii, scoliozele şi osteoporoza sunt numai câteva dintre afecţiunile pe care le poţi trata cu ajutorul acestei terapii, dacă urmezi un program constant, sub supravegherea unui kinetoterapeut profesionist.

Din păcate, s-a observat că atunci când se gândesc la kinetoterapia pediatrică, majoritatea părinților cred că ea se adresează numai copiilor cu probleme. Nimic mai fals. Deși este adevărat că, de cele mai multe ori, copii ajung la kinetoterapeut atunci când au anumite dureri sau deja există un diagnostic cert, precum o paralizie cerebrală ori distrofie musculară de exemplu, la fel de adevărat este că un tratament personalizat de kinetoterapie poate contribui la dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a celor mici. Vă recomandăm aici Infant Kineto Clinic, un loc în care micuțul tău este pus pe primul loc, iar profesioniștii de aici sunt, în primul rând, părinți. Asta, pentru ca tu să fii conștient că toate tratamentele urmate aici sunt numai pentru ca puiul tău să se simtă bine.

La rândul său, masajul pediatric practic de specialiștii de la Infant Kineto Clinic este foarte eficient în a trata sau ameliora anumite afecțiuni, el vine și în ajutorul copiilor care, spre exemplu, fie nu dorm bine, fie sunt apatici sau fără energie.

Kinesio-taping este metoda prin care, cu doar o bandă pe zona afectată, accelerează procesul de vindecare a țesuturilor traumatizate, într-un mod natural, fără medicamente. Aceasta poate fi utilă atunci când copilul dumneavoastră are o postură incorectă, o entorsă ori o luxație. Din fericire, la Infant Kineto Clinic aveți parte și de această metodă de tratament pentru copilul dumneavoastră.

Cardio Kids este un program gândit special pentru copiii din generația tabletelor și a fast-food-urilor, copii pe care îi vrem mai sportivi și mai sociabili. Au fost concepute pentru ei activități de grup în funcție de vârstă: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, etc. Cu sau fără părinți de față, dar sub permanenta îndrumare a instructorilor clinicii și sub observarea unui psiholog, copiii înscriși vor face exerciții fizice la aparate moderne, special create pentru ei, pe care le vor îndrăgi.

My First Gym este un program conceput pentru un adevărat start cu dreptul în viață și se adresează copiilor foarte mici, până în 3 ani, pentru care mișcarea este extrem de importantă: îi ajută să crească frumos și previne diversele afecțiuni. Programul My first gym va presupune exerciții fizice făcute de bebeluși cu ajutorul mămicilor, sub îndrumarea atentă a experților Infant Kineto Clinic. Ședințele vor fi făcute în grupuri de maximum 5-6 copii și mămici, pentru ca toată lumea să poată beneficia de atenția și dedicarea personalului clinicii. Consultațiile Ortopedie Pediatrică sunt de competența unui specialist în ortopedie pediatrică care are o pregătire specială în domeniu și știe că osatura unui copil are nevoie de o grijă aparte.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*