7 beneficii surprinzătoare ale masajului terapeutic

Efectele masajului asupra organismului au fost recunoscute încă de la începutul practicării sale. Te invităm să descoperi 7 beneficii surprinzătoare ale masajului terapeutic, de care s-ar putea să nu fi aflat încă.

Masajul terapeutic are nenumărate beneficii, care pot provoca schimbări interne și externe deopotrivă. Specialiștii din domeniu  reușesc, aidoma magicienilor, să înlăture tensiunea musculară și să reducă stresul. Află ce alte 7 beneficii surprinzătoare ale masajului terapeutic se ascund în spatele mâinilor profesioniste și de ce ar trebui să-l încerci neapărat.

Ce este masajul terapeutic?

Masajul desemnează acțiuni de presare, frecare și manipulare a pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Terapeuții folosesc, de obicei, mâinile pentru masaj, pemtru a exercita presiune asupra corpului. Dar pot utilizat antebrațele, coatele sau chiar picioarele.

În categoria masaj terapeutic poate fi inclus: masajul suedez, masajul profund al țesuturilor, masajul punctelor de declanșare etc.

Care sunt cele 7 beneficii surprinzătoare ale masajului terapeutic?

Sunt cel puțin 7 beneficii surprinzătoare ale masajului terapeutic. Iată care sunt acestea:

  • Îmbunătățește respirația

Cu toții știm să respirăm. Când suntem stresați însă, respirația noastră se înrăutățește. Masajul ajută la ameliorarea problemelor respiratorii. De asemenea, prin intermediul său, devenim familiari cu tehnici de respirație profunde pe care le putem folosi ori de câte ori ne confruntăm cu situații de stres și anxietate.

  • Îmbunătățește circulația sângelui

Masajul terapeutic îmbunătățește circulația sângelui prin stimularea fluxului sangvin și prin creșterea nivelului de oxigen.

  • Îmbunătățește calitatea somnului

Cu cât suntem mai relaxați, cu atât șansele de a avea un somn bun cresc.  Dacă suferi de insomnii sau îți este greu să adormi, specialiștii te pot ajuta să te relaxezi, prin intermediul masajului terapeutic.

  • Alungă durerile de cap

Migrenele pot fi adesea ameliorate prin intermediul unei ședințe de masaj terapeutic. Motivul e simplu. Cu cât suntem mai relaxați, cu atât îi este mai greu creierului nostru să se concentreze asupra durerii.

  • Sporește imunitatea

Celulele albe din sânge, care ne apără corpul de boală, sunt stimulate prin intermediul masajului terapeutic. Astfel, oricât de surprinzător ar părea, câteva minute de masaj te pot scăpa de răceală, viroze sau alte probleme de sănătate.

  • Restabilește postura corectă a corpului

Lucrul la birou, în fața calculatorului, ne determină adesea să adoptăm o poziție incorectă. Iar ulterior, suportăm consecințele, care cel mai adesea apar sub forma durerilor de spate. Masajul terapeutic are grijă să elimine tensiunea acumulată în mușchi pe parcursul întregii zile. Odată cu ea va dispărea și durerea.

  • Ajută la reabilitarea după accidente

Dacă ai suferit un accident, masajul terapeutic va fi cu siguranță utilizat în vederea grăbirii vindecării. El face parte din ședințele obișnuie de fizioterapie.

Fie că ești în căutarea unui masaj terapeutic menit să te relaxeze sau să te ajute să te vindeci după o traumă suferită, poți fi sigur că vei ajunge pe mâini bune, alegând serviciile Clinicii Medoterapy Life.

La Medoterapy poți opta pentru fizioterapie, kinetoterapie sau masaj terapeutic. Prețurile variază între 30 și 180 de lei per ședință, în funcție de opțiunea aleasă. Pentru mai multe detalii și oferte, accesează: https://medoterapy.ro/recuperare-medicala/.

Medoterapy lucrează cu o echipă de terapeuți profesioniști, specialiști în recuperare medicală, utilizând cele mai moderne tehnici. Serviciile pot fi făcute la clinică sau la domiciliul pacientului. Informații suplimentare te așteaptă aici: https://medoterapy.ro/recuperare-medicala/fizioterapie/la-domiciliu/.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*