5 semne că ai putea avea nevoie de kinetoterapie!

Kinetoterapia nu reprezintă un tratament deosebit de care doar sportivii pot avea parte sau cei care au suferit diferite accidente/accidentări. În realitate, aceasta poate fi folosită de toată lumea pentru îmbunătățirea stării de sănătate în numeroase modalități. Un stil de viață modern, pe lângă numeroasele beneficii pe care le aduce, poate afeca în mod negativ corpul uman, iar după un anumit timp, există posibilitatea ca acesta să transmită o necesitate pentru schimbări. În continuare veți regăsi 5 semne ce vă pot indica nevoia de a apela la un kinetoterapeut.

Pierderea echilibrului

Problemele cu pierderea echilibrului pot fi cauzate de schimbări la nivelul urechii interne. Structurile din interiorul urechii sunt o parte esențială din sistemul corpului pentru păstrarea echilibrului, iar orice problemă afectează aceste structuri se va putea vedea la nivelul păstrării echilibrului. De asemenea, simptomele se pot manifesta și prin stări de amețeală, vertij sau pur și simplu pierderea echilibrului. Aceste probleme pot fi ameliorate sau controlate cu ajutorul efectuării de kinetoterapie la domiciliu în București, prin exerciții concentrate la nivelul capului, gâtului și ochilor.

Durere resimțită la birou

Este destul de comun să se resimtă durere atunci când petreceți toată ziua stând la birou. Această durere se reprezintă cel mai adesea sub formă de durere de spate, de cap sau de ceafă. Corpurile noastre au nevoie de mișcare, iar sedentarismul într-o poziție anumită pentru o perioadă prea lungă de timp poate însemna că mușchii umani încep să se înțepenească și să cauzeze durere. Pauzele periodice de la statul jos pot ameliora aceste probleme, chiar și simpla ridicare și întindere a mușchilor spatelui. Totuși, dacă este vorba despre o problemă constantă, care nu poate fi ameliorată prin simple întinderi, exercițiile de kinetoterapie la domiciliu în București vor avea rezultate extrem de benefice.

Durere constantă

După suferirea unui accident sau a unei probleme fizice, este firesc să se resimtă o durere sau o senzație de disconfort pentru o perioadă anumită de timp. Totuși, aceasta ar trebui să se amelioreze treptat și să nu se resimtă constant. Pe măsură ce ligamentele se vindecă (în cazul unei glezne sucite, de exemplu), acestea pot începe să se vindece după 1-2 săptămâni, moment în care durerea ar trebui să se diminueze. Uneori, această durere dispare mult mai greu, moment în care exercițiile kinetoterapeutice sunt excelente, acestea acționând direct asupra problemei și lucrând intens și punctual spre remedierea ei.

Nu te miști la fel de ușor precum o făceai cândva

În cazul în care observi că nu te poți mișca la fel de ușor ca înainte sau se observă o pierdere a flexibilității – nu îți mai poți atinge degetele de la picioare, de exemplu – atunci s-ar putea să necesiți ajutorul unui kinetoterapeut. Aceștia pot adresa exact problema respectivă și pot lucra la îmbunătățirea ei prin exerciții de flexibilitaate și mobilitate.

Probleme ale tractului urinar

Problemele de incontinență urinară sunt destul de comune, mai ales în cazul femeilor, pe măsură ce acestea înaintează în vârstă. Desigur, este indicat să se consulte un specialist pentru tratarea acestei probleme, însă și exercițiile de kinetoterapie pot ajuta, mai ales cele dedicate zonei pelviane. Aceste exerciții sunt adăugate ca tratament suplimentar, pe lângă o posibilă medicamentație prescrisă de un doctor specialist în astfel de condiții de sănătate.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*