5 motive pentru care să-ți încurajezi copilul să facă sport

Sportul este esenţial pentru creşterea rapidă şi armonioasă a copiilor, motiv pentru care, orice părinte ar trebui să-și încurajeze micuțul să facă mișcare.

5-motive-sa-ti-incurajezi-copilul-sa-faca-sport

Potrivit oamenilor de ştiinţă, participarea la diverse activităţi fizice de la vârste fragede are consecinţe psihologice și fizice benefice asupra copiilor. Astfel, la vârsta copilăriei şi adolescenţei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viaţă sănătoasă, de două ori mai mult decât în cazul adulţilor, după cum recomandă specialiştii. Însă acestea, au efecte beneficii asupra organismului copilului.

Iată cinci dintre cele mai importante motive pentru care ar fi bine să-ți încurajezi copilul să practice un sport.

  1. Elimini posibilitatea de a a avea probleme cu greutatea. Un copil care face mișcare în mod constant cel puțin o jumătate de oră pe zi, cu siguranță va avea un risc mai scăzut de a se îngrășa și de a avea probleme de greutate. Mișcarea îi ajută pe copii să se mențină, să crească și să se dezvolte armonios.
  2. Îi poți crește stima de sine. E foarte adevărat că practicarea unui sport poate crește încrederea în sine. Mulți părinți se întreabă cum ar putea să le crească micuților încrederea în sine și în propriile puteri. Ei bine, specialiștii susțin că practicarea unui sport contribuie din plin la îmbunătățirea acestui aspect. Fiind apreciat și încuraja, micuțul va avea încredere și va prinde curaj.
  3. Îi oferi posibilitatea de a socializa. Probabil, cea mai mare problemă a copiilor din ziua de azi este lipsa de comunicare și de socializare. Acaparați fiind de tehnologia modernă, copiii nu mai au timp și nici dorință să socializeze și să se joace cu alți copii. Dar, un sport poate face acest lucru, foarte ușor. Mai ales dacă practică unul de echipă, în care va fi oarecum obligat să socializeze și să empatizeze cu cei din jurul lui.
  4. Îl ajută să se concentreze mai bine la activități. Specialiștii susțin că un copil care practică un sport are o capacitate mult mai bună de concentrare și de memorare. Timpul petrecut cu jocurile în aer liber sau practicând un sport în echipă îi poate ajuta pe copii să se concentreze mai bine şi să îşi îmbunătăţească performanţele şcolare. Studii recente au evidenţiat o legătură între performanţa cognitivă a elevilor şi parametrii sănătăţii fizice, cum ar fi capacitatea aerobică – capacitatea inimii, a plămânilor şi a vaselor de sânge de a susţine efortul fizic intens – şi indicele masei corporale (IMC), care reflectă raportul dintre greutate şi înălţime. Mai mult decât atât, includerea copiilor în programe de exerciţii fizice pare să îi ajute să exceleze în sarcinile academice. Cercetătorii ne dezvăluie, de asemenea, cum exerciţiile dezvoltă capacităţile psihice, favorizând realizarea unor conexiuni noi între neuronii cerebrali.
  5. Își întărește mușchii și oasele. Încă de când are câteva luni, copilul este pus să facă unele mișcări adecvate vârstei lui. Oare care ar fi motivul? Tocmai faptul că mișcarea îl ajută să se dezvolte armonios, să-și întărească musculatura și osatura.

Sursă foto: www.willardgayheart.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*