Masajul bebelușului, iată de ce să alegi Infant Kinetoclinic!

Masajul reprezintă o adevărată terapie pentru copil, fiind una dintre principalele forme de comunicare ale părinților cu bebeluşul. Beneficiile masajului sunt incontestabile pentru sănătatea fizică şi psihică a bebeluşului. În primul rând, duce la reducerea stării de disconfort a copilului. În timpul masajului se eliberează oxitocină şi endorfine (hormoni care dau starea de bine), și care calmează durerile generate de colici sau erupţie dentară.

rebenok-4-mesyaca

De asemenea, masajul are avantaje dovedite asupra activităţii sistemului nervos şi relaxarea acestuia. Poate că la început, masajul îi provoacă o stare de stres copilului, dar, în timp, el simte că mişcările efectuate de părinte sau de un specialist în masaj îi creează o stare de bine. De asemenea, se ştie că mulţi copii au probleme cu somnul în primul an de viaţă, care pot fi rezolvate cu ajutorul masajului.

Specialiștii sunt cu toții de acord că micuții noștri au propriile nevoi fizice, emoționale, de dezvoltare. De aceea este important ca un terapeut să le înțeleagă și să le abordeze nevoile corespunzător, ceea ce presupune ca, în cazul masajului, înseamnă să folosească anumite metode și proceduri, presiune și durată a tehnicilor aplicate care să respecte fragilitatea oasasă a copilului aflat în plin proces de creștere. Și, mai mult, specialistul tebuie să aibă suficient tact și delicatețe să i se adreseze celui mic astfel încât el să se simtă confortabil și relaxat.

La Infant Kineto Clinic, micuțul dumneavoastră va avea parte de servicii de înaltă calitate. Cu toate acestea, trebuie să știți că în general, până la vârsta de un an, masajul terapeutic nu este indicat. Și tot la capitolul contraindicații ale masajului afecțiuni precum paraliziile cerebrale, scleroza multiplă sau chiar unele boli ale pielii. Potrivit specialiștilor clinicii, ”masajul are însă și multe alte beneficii asupra sistemului imunitar, a digestiei, a tensiunii arteriale și a tonusului muscular”. Masajul stimulează circulația sangvină și limfatică; îmbunătățește oxigenarea sistemului nervos central și a celorlalte structuri anatomice masate; are efect antialgic, ameliorând chiar și durerile de cap; îmbunătățește amplitudinea mișcărilor articulare, elastricitatea structurilor moi, dar și metabolismul local; înlesnește buna funcționare a articulațiilor, stimulând secreția de lichid sinovial intraarticular; reduce efectele stresului și contribuie la eliberarea endorfinelor; ameliorează tulburările somnului și ajută la scăderea anxietății și aduce un aport de energie

Sub îndrumarea specialiștilor de la Infant Kineto Clinic, care țin cont de nevoile copilului dumneavoastră, puteți alege pentru copilul dumneavoastră între două tipuri de masaj, regional sau facial. Masajul regional se execută în scop terapeutic și recuperator la nivelul cervico-toracal, lombo-sacral, facial, la nivelul membrelor superioare și inferioare. În schimb, masajul terapeutic exclusiv facial vine în sprijinul micuților pacienți care întâmpină probleme neurologice și dificultăți în procesele de masticație, deglutiție, tulburări de limbaj sau sialoree (salivație abundentă).

Masajul terapeutic este unul deosebit pentru copilul dumneavoastră și de aceea este foarte important este ca el să fie realizat de specialiști cu experiență pediatrică, cum sunt cei de la Infant Kineto Clinic. Fie că apelați la masaj pentru a recupera o anumită regiune corporală, fie pentru a asigura bunăstarea generală a oragnismului, lăsați sănătatea celor mici pe mâinile experte ale specialiștilor de aici ca să fiți siguri că au parte întotdeauna de copilării fără griji! Infant Kineto Clinic nu se adresează numai părinților care au primit un diagnostic mai mult sau mai puțin îngrijorător pentru copilul lor (probleme neurologice, probleme ortopedice, paralizii, tulburări de vorbire, tulburări de comportament etc.), ci se adresează în egală măsură celor care vor să își știe copiii crescând armonios și sănătos. Și ce părinte nu vrea asta pentru micuțul său?


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*