Infant Kineto Clinic – o copilărie fără griji!

Atunci când echipa de la Infant Kineto Clinic a pornit la drum, nu a făcut-o în calitate de oameni de afaceri, ci de părinți. Copiii au fost motivația lor, au înțeles importanța kinetoterapiei, a masajului, a logopediei, a psihologiei, a exercițiilor fizice în dezvoltarea lor armonioasă. Infant Kineto Clinic este locul pe care echipa de aici îl numește, pe drept cuvânt, a doua casă.

echipa

În dorința lor de a veni în ajutorul copiilor, nu au vrut să accepte compromisuri. De aceea, au căutat cei mai buni specialiști kinetoterapeuți, cei mai dedicați logopezi, cei mai experimentați psihologi în lucrul cu cei mici, cărora le-au pus la dispoziție cele mai simpatice cabinete în sediul clinicii, din strada Daniel Barcianu, nr. 22. Acestora li s-au oferit aparatură de ultimă generație pentru ședințele de exerciții fizice, și nu orice aparatură, ci una special concepută pentru copii. Veți găsi aici benzi de alergat în miniatură sau biciclete medicinale speciale pentru micii pacienți.

Și cum se știe că micuții pacienți că au nevoie de o grijă specială, de o atenție deosebită, de aceea echipa de la Infant Kineto Clinic se străduiește să împlinească zilnic visul cu care a pornit la drum, acela de a deveni o amintire frumoasă a copilăriei pentru fiecare băiat sau fetiță care ajunge aici!

Centrul nu se adresează numai celor care au primit un diagnostic mai mult sau mai puțin îngrijorător pentru copilul lor (probleme neurologice, probleme ortopedice, paralizii, tulburări de vorbire, tulburări de comportament etc.), ci li se adresează în egală măsură celor care vor să își știe copiii crescând armonios și sănătos.

Vă prezentăm, în continuare, pe scurt, serviciile de care se poate bucura micuțul dumneavoastră în cadrul clinicii.

Când se gândesc la kinetoterapia pediatrică, majoritatea părinților cred că ea de adresează numai copiilor cu probleme. Nimic mai fals. Deși este adevărat că, de cele mai multe ori, copii ajung la kinetoterapeut atunci când au anumite dureri sau deja există un diagnostic cert, precum o paralizie cerebrală ori distrofie musculară de exemplu, la fel de adevărat este că un tratament personalizat de kinetoterapie poate contribui la dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a celor mici.

La rândul său, masajul pediatric este foarte eficient în a trata sau ameliora anumite afecțiuni, el vine și în ajutorul copiilor care, spre exemplu, fie nu dorm bine, fie sunt apatici sau fără energie.

Kinesio-taping este metoda prin care, cu doar o bandă pe zona afectată, accelerează procesul de vindecare a țesuturilor traumatizate, într-un mod natural, fără medicamente. Aceasta poate fi utilă atunci când copilul dumneavoastră are o postură incorectă, o entorsă ori o luxație.

Până la vârsta de 3 ani, copiii noștri încă descoperă și învață să vorbească, iar fiecare o face în ritmul său, așa că nu este cazul să vă îngrijorați. După vârsta de trei ani, când copilul este destul de mare să poată colabora eficient cu terapeutul, dacă tulburările persistă, puteți cere sfatul unui logoped. Dacă le veți ignora, tulburările de limbaj vor împiedica înțelegerea, recepționarea și transmiterea mesajelor verbale.

Indiferent care ar fi motivul de îngrijorare, o vizită la psiholog vă poate ajuta să înțelegeți mai bine cum puteți să gestionați diferitele situații de criză din viața copilului dumneavoastră.

Atelierul de creație pentru copii un program îndrăgit de cei de la Infant Kineto Clinic și pe care l-au gândit astfel încât să vă provoace copiii la activități artistice care să le dezvolte creativitatea și imaginația. Copilul este invitat să se descopere la atelierele de aici, coordonate de îndrumători ce au calificare artistică, după sfaturile psihologilor clinicii, cu experiență în domeniu.

Cardio Kids este un program gândit special pentru copiii din generația tabletelor și a fast-food-urilor, copii pe care îi vrem mai sportivi și mai sociabili. Au fost concepute pentru ei activități de grup în funcție de vârstă: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, etc. Cu sau fără părinți de față, dar sub permanenta îndrumare a instructorilor clinicii și sub observarea unui psiholog, copiii înscriși vor face exerciții fizice la aparate moderne, special create pentru ei, pe care le vor îndrăgi. Cardio Kids este programul care vă va feri copiii de obezitate și de izolare, cauzele multor drame din zilele noastre.

My First Gym este un program conceput pentru un adevărat start cu dreptul în viață și se adresează copiilor foarte mici, până în 3 ani, pentru care mișcarea este extrem de importantă: îi ajută să crească frumos și previne diversele afecțiuni. Programul My first gym va presupune exerciții fizice făcute de bebeluși cu ajutorul mămicilor, sub îndrumarea atentă a experților Infant Kineto Clinic. Ședințele vor fi făcute în grupuri de maximum 5-6 copii și mămici, pentru ca toată lumea să poată beneficia de atenția și dedicarea personalului clinicii. Consultațiile Ortopedie Pediatrică sunt de competența unui specialist în ortopedie pediatrică care are o pregătire specială în domeniu și știe că osatura unui copil are nevoie de o grijă aparte.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*