Durerea de șold la fetițe? Iată de ce trebuie să ajungi la medic!

Durerea la nivelul șoldului apare de obicei ca urmare a traumatismelor care pot varia de la o simplă întindere musculară, până la fractură osoasă. Aceasta poate să se prezinte sub mai multe forme, cum ar fi: durere surdă sau din contră, durere ascuțită, senzația de arsură, furnicături sau tensiune la nivelul șoldului. Durerea poate să fie constantă sau să apară la anumite mișcări sau exerciții fizice.

Durerea de șold la fetițe. Iată de ce trebuie să ajungi la medic!

În momentul în care fetița mea a venit și mi-a spus că simte un anumit disconfort la nivelul șoldului, m-am speriat și am mers de urgență la un medic specialist. Am ieșit din acel cabinet medical cu mult mai multe întrebări și cu niciun răspuns concret. Fetița mea nu reușea să descrie durerea pe care o resimțea la nivelul șoldului și așa s-a ajuns la concluzia că este o simplă întindere musculară survenită probabil în urma exercițiilor de la cursul de balet și că va trece de la sine. Nu m-am mulțumit cu acest răspuns și am căutat un alt specialist. O prietenă mi-a recomandat să îmi programez fetița la o consultație cu unul dintre specialiștii în ortopedie pediatrică de la clinica Infant Kinetoclinic.

A doua zi m-am prezentat cu fetița la ora stabilită la consultația medicală. Specialiștii în ortopedie de acolo au știut exact cum să vorbească cu fetița mea, ce întrebări să îi pună, astfel încât să poate descrie cu ușurință disconfortul pe care îl resimțea la nivelul șoldului. După mai multe investigații, mi-au spus că nu este nimic grav și că 4-5 ședințe de kinetoterapie ar trebui să rezolve problema. De data aceasta am plecat din acel cabinet mulțumită și cu răspunsuri la toate întrebările. După ședințele de kinetoterapie fetița mea a scăpat de durerile la șold dar a fost puțin supărată pentru că a trebuit să renunțe pentru o perioadă la lecțiile de balet.

Dacă și fetița ta se confruntă cu dureri de șold, îți recomand să mergi cât mai repede la un medic specialist care să descopere cauza durerilor. Este important să nu mergi la orice medic, ci să alegi un specialist în ortopedie pediatrică care va ști exact cum să abordeze problema durerii cu un copil. Din discuțiile cu specialiștii de la Infant Kinetoclinic am aflat că cele mai de întâlnite afecțiuni la copiii, care necesită urgent vizita la un medic specialist ortoped sunt: scolioza, artrita reumatoidă, diplazie, malformații ale piciorului sau diverse complicații ale paraliziilor cerebrale.

După cum spuneam, este important să apelezi la un specialist în ortopedie pediatrică pentru că el știe că durerile unui copil trebuie tratate cu o foarte mare atenție la detalii. De multe ori, specialiștii au de-a face cu bebeluși sau copii cu vârste extrem de fragede care nu pot explica cauza durerii sau tipul durerii și atunci trebuie să fie atenți la reacțiile copiilor în timpul consultului fizic. De asemenea, specialiștii în ortopedie pediatrică știu cum să se comporte cu copiii, să glumească cu ei, astfel încât micuții să părăsească cabinetul medical cu un zâmbet pe buze și cu gândul că și-au făcut un nou prieten. Vizitele la medic vor fi mult mai plăcute pentru copii, cum s-a întâmplat și în cazul fetiței mele care a mers cu drag la ședințele de kinetoterapie, doar ca să se întâlnească cu medicul ei preferat!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*