Copilul tău ține capul strâmb? Cel mai probabil, suferă de torticolis. Afecțiunea este caracterizată printr-o poziție deficitară a capului și gâtului bebelușului și poate fi congenitală sau dobândită.
Bebelușul tău poate suferi de torticolis congenital, care apare încă din viața intrauterină, din cauza unei poziții incorecte a capului bebelușului în burtica mamei, sau poate din cauza presiunii exercitate de cordonul ombilical asupra capului.
În schimb, specialiștii vorbesc dspre torticolis postural atunci când acesta apare în urma unei mișcări forțate sau ca urmare a unei poziții inadecvate în timpul somnului.
Ca părinți, cu toţii ne dorim o dezvoltare cât mai bună şi o atitudine corectă pentru copii noştri, de aceea echipa de specialiști de la Infant Kineto Clinic vă oferă cele mai bune servicii pentru dezvoltarea şi prevenirea tulburarilor motorii şi neuromotorii la copii.
Programele propuse de către specialiştii de la Infant Kineto Clinic în arta kinetorerapiei sunt individualizate pentru fiecare copil în funcţie de necesităţile şi dezvoltarea fiecăruia. De fapt, dezvoltarea şi monitorizarea evoluţiei copiilor este o etapă crucială pentru întreaga echipă şi are drept scop atingerea obiectivelor caracteristice vârstei cronologice a copilului.
Dacă, din păcate, bebelușul tău suferă de torticolis congenital, atunci trebuie să știi că problema se poate rezolva în primele 3-4 săptămâni, prin simple exerciții, pe care le poate efectua asupra celui mic un kinetoterapeut, fie într-un centru de specialitate, fie la voi acasă.
Nici tu, ca părinte, nu trebuie să stai ”cu mâinile în sân”. Pe lângă exercițiile efectuate de kinetoterapeut, va fi să fii atent la poziționarea capului bebelușului în timpul somnului. Astfel, va trebui să ai grijă să îl culci pe cel mic astfel încât capul să fie poziționat în sensul invers deviației. Poți face acest lucru folosind 1-2 perne sau niște săculeți speciali. De asemenea, în acest caz, medicii mai recomandă folosirea de stimuli senzoriali pentru bebeluși: luminile, jucăriile, care să-i determine pe cei mici să își miște capul, contribuind astfel la corectarea posturii defectuoase a celui mic.
Și, deși nu este o afecțiune gravă, torticolisul trebuie diagnosticat și tratat imediat pentru a nu afecta pe viitor dezvoltarea armonioasă a bebelușului și a nu-i crea celui mic prea mult disconfort.
De aceea este atât de importantă kinetoterapia. La Infant Kineto Clinic, copilul tău are parte de tratament personalizat. Tratamentul personalizat! După cum o știu și experții clinicii despre care v-am vorbit, a trata un copil este întotdeauna o provocare așa că alcătuirea unui program gândit special pentru nevoile și personalitatea lui îl va face pe cel mic să își dorească să revină la ședințele de kinetoterapie de la Infant Kineto Clinic. În acest sens, sunt o mulțime de soluții pe care un kinetoterapeut cu experiență pediatrică le poate folosi, așa cum o dovedesc sutele de cazuri tratate cu succes în Infant Kineto Clinic.
Ca părinte trebuie să știi că kinetoterapia este cu atât mai eficientă, cu cât ședințele încep mai devreme, pornindu-se de la diagnosticul pus de medicul de specialitate și de la recomandările sale, precum și de la evaluarea inițială realizată în cadrul clincii.
La Infant Kineto Clinic, ”în cele 30 până la 60 de minute cât durează ședințele de kinetoterapie, prin mișcări special gândite și incluse într-un program conceput pentru nevoile copilului dumneavoastră și potrivit vârstei sale, kinetoterapia poate preveni, corecta și recupera diferite deficiențe care afectează starea de bine a celui mic”, spun specialiștii de aici. Cu exerciții statice sau dinamice, prin mișcări pasive sau active, într-un mediu care în care copilul se simte confortabil și în siguranță, specialiștii lucrează cu cel mic și, printre zâmbete și jocuri fără de care nu se poate, ei reușesc să vină în autorul celor mici.

O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.