Ce este Cardio Kids?

Copilăria noastră și a părinților noștri a fost caracterizată de mult dinamism, zile petrecute afară, în curtea bunicii sau în curtea școlii, cu multă activitate fizică și multe julituri în genunchi. Din păcate, copilăria celor mici din zilele noastre este caracterizată de sedentarism, tehnologie și fast-food, iar aceste 3 elemente afectează într-un mod negativ calitatea vieții copiilor, dar și sănătatea lor. Sedentarismul determină apariția supraponderabilității la copii încă de la vârste fragede, dar și apariția unor afecțiuni medicale precum diabetul de tip II sau bolile cardiovasculare. În plus, odată cu kilogramele în plus vine și o scădere a încrederii și a stimei de sine.

Ce este Cardio Kids

La un moment dat, pe la vârsta de 8 ani, fetița mea a început să devină pasionată de tot felul de gadget-uri și să uite de mișcarea fizică, de ieșirile în parc și de întâlnirile cu prietenele ei. Devenise din ce în ce mai retrasă, refuza să comunice cu cei din jur și se concentra doar pe telefon și pe tabletă. Am încercat să îi ofer diverse alternative, să o înscriu la cursuri de dans sau de gimnastică, să îi arăt partea distractivă a acestor cursuri în speranța că îi voi trezi interesul, dar nimic nu a funcționat. Începeam să mă tem că se va transforma într-unul dintre acei copii cu kilograme în plus, ignorat de restul copiilor la școală.

Dacă am văzut că înscrierea la diverse cursuri nu dă roade, am început să caut alte alternative pentru a-mi determina fetița să revină la vechiurile obiceiuri și să introducă din nou mișcarea fizică în rutina zilnică. Așa am aflat de programul Cardio Kids, desfășurat de specialiștii de la Infant Kinetoclinic. Cardio Kids este un program care îmbină activitățile fizice cu socializarea într-un mod distractiv. În cadrul acestor program, copiii împărțiți pe grupe de vârstă, vor face diverse exerciții fizice la aparate speciale, sub atenta supraveghere a unor specialiști. Mai mult decât atât, un psiholog va observa pe tot parcursul ședințelor evoluția copiilor și comportamentul lor, iar la sfârșitul fiecărei ședințe va face părinților recomandări pentru o dezvoltare cât mai bună din punct de vedere social.

Fetița mea nu a fost prea încântată de faptul că am înscris-o, din nou, la un curs care presupune activitate fizică, dar după prima ședință și-a schimbat complet părerea. Exercițiile la acele aparate colorate și interacțiunea cu alți copii într-un mediu atât de plăcut și confortabil a făcut-o să uite, cel puțin pentru o oră, de tabletă și să se distreze. Un lucru important de menționat este faptul că și părinții pot asista la aceste ședințe de cardio kids, pentru a urmă reacția și evoluția copiilor. Eu nu am dorit să asist deoarece știam că acest lucru o va inhiba pe fetița mea și nu se va mai putea bucura de această activitate corespunzător.

După doar 3 ședințe, fetița mea a început să fie din nou sociabilă, să facă mișcare fizică zilnic și să folosească tableta sau telefonul mult mai rar. Mai mult decât atât, acum abia așteaptă următoarea ședință a programului Cardio Kids pentru a se reîntâlni cu prietenele ei și pentru a lucra la aparatele minune. Dacă și tu vrei să ai un copil sănătos și fericit, fă primul pas și înscrie-l în programul Cardio Kids desfășurat la Infant Kinetoclinic!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*