Problemele emoţionale tratate cu kineto

Kinetoterapia sau terapia prin mișcare este o modalitate de a trata anumite afecțiuni locomotorii și nu numai prin mișcări ușoare. Kinetoterapia este inclusă în cadrul medicinei tradiționale, adică nu este o simplă terapie complementară. Tratamentul cu kinetoterapie poate fi prescris de medici, astfel că rezultatele pe care aceasta le oferă sunt atestate și dovedite științific.

probleme emotionale tratate cu kineto

Însă, kinetoterapia poate fi folosită pentru a trata nu numai probleme de ordin fizic, dar și probleme de ordin emoțional sau psihic. Stresul, oboseala și nervozitatea sunt factori care ne afectează traiul de zi cu zi și pot să ne cauzeze disconfort accentuat. Acest disconfort se poate manifesta fizic prin dureri recurente care își pot găsi cu siguranță leacul cu ajutorul unor ședințe de kinetoterapie. Problemele emoționale pe care kinetoterapia le poate ameliora sunt depresia, anxietatea, problemele de concentrare, accesele de furie ș.a.

Ședințele de kinetoterapie au acțiune relaxantă, ajutând astfel la deblocarea punctelor de energie din corp și la o mai bună circulație a sângelui. Foarte multă lume se confruntă cu probleme emoționale, psihice sau neuronale, pe care de multe ori le ignoră sau le este rușine să le recunoască. Aceste lucru nu poate duce decât la acumularea energiilor negative și a stărilor de anxietate ori de furie. Deși poate părea mai simplu la prima vedere să ascundem gunoiul sub preș, mai devreme sau mai târziu problemele de ordin emoțional își vor spune cuvântul. Alături de vizitele la psiholog, în cazul în care acestea sunt necesare, kinetoterapia vine ca o soluție reconfortantă care poate produce efecte vizibile și de lungă durată.

Rezultatele ședințelor de kinetoterapie se pot simți din primele zile. Este recunoscut faptul că kinetoterapia ajută la diminuarea durerilor musculare, la îmbunătățirea mobilității și coordonării, precum și la întărirea sistemului imunitar. Toate acestea contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, iar treptat ajută la reglarea stării generale a organismului. Pacienții care apelează la kinetoterapie își grăbesc perioada de recuperare și se simt mult mai relaxați.

Kinetoterapia are marele avantaj că poate fi adaptată cu ușurință pentru a se plia cu precizie exact pe nevoile pe care le are fiecare pacient în parte. Astfel, un specialist în kinetoterapie va recomanda exerciții diferite pentru fiecare persoană, în funcție de mai multe coordonate. Sunt luate în calcul în primul rând problema care este vizată, apoi se urmărește modul cum se poate ajunge la cel mai eficient rezultat. Astfel, contează vârsta, mobilitatea, greutatea și abilitățile motrice ale persoanei în cauză. În acest fel se poate concepe un program special care înglobează toți acești factori pentru orice persoană.

Kinetoterapia este concepută pentru a viza două feluri de tratament. În primă instanță aceasta este un adjuvant în recuperarea medicală și în tratarea unor afecțiuni grave ale coloanei sau membrelor. În al doilea rând, kinetoterapia poate fi folosită profilactic, fiind un excelent mod de a ne menține o stare de sănătate optimă pentru cât mai mult timp. Ori de câte ori ne compleșesc mici probleme de sănătate putem apela cu încredere la masajele speciale și la mișcările specifice kinetoterapiei pentru a ne redobândi tonusul și vigoarea.

Problemele emoționale tratate cu kineto sunt în special probleme cauzate de stresul cotidian, de presiunile unei vieți agitate, ori alte tipuri de afecțiuni care ne împiedică să ne desfășurăm viața în mod normal. Nu este de fiecare dată simplu să depistăm cauza stărilor emoționale prin care trecem, iar nu de puține ori nu știm ce este de făcut în astfel de situații. De asemenea, înțelegerea cauzelor care determină o stare psihică sau alta nu garantează rezolvarea problemei. Prin kinetoterapie ne putem elibera de încărcătura pe care stresul, grijile și apăsările ne-o aduc. În acest fel putem dobândi un control mai bun al emoțiilor și o înțelegere superioară a momentelor prin care trecem.

Stresul afectează foarte profund pe oricine. O persoană care suferă de stres cronic își pierde buna-dispoziție, nu se poate concentra prea bine, are un randament scăzut și îi scade pofta de viață. Stresul cronic poate duce la instalarea depresiei, astfel că este foarte bine să acționăm preventiv în cazul în care experimentăm o astfel de fază ori dacă cineva cunoscut suferă de această afecțiune. Kinetoterapia este un mod foarte potrivit pentru a ne elibera de stres și pentru a ameliora stările depresive. Tratamentul poate include efectuarea anumitor mișcări menite să relaxeze musculatura și să confere o stare generală plăcută. Prin aceste tehnici simple, bazate pe principii științifice, kinetoterapia oferă rezultate pozitive de fiecare dată. Persoanele depresive sau stresate au tendința de a omite sau de a exclude mișcarea din viața lor. De multe ori nu realizăm cât de benefică este mișcarea sau sportul și cât de mult ajută organismul atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Astfel , prin tratamentul de kinetoterapie este inclusă mișcarea în rutina zilnică a pacientului și treptat vor apărea rezultate spectaculoase. Pofta de viață revine, crește capacitatea de concentrare și atenție, iar persoanele se simt mai revigorate.

Problemele emoţionale tratate cu kineto – Senzația de debusolare, de lipsă a unui scop pentru fiecare zi sunt efecte ale surmenajului și stresului cronic.

Prin problemele emoționale tratate cu kineto, pacientul este ghidat către setarea unui mind-set diferit. Cum se poate realiza acest lucru prin simpla mișcare? Foarte simplu și totodată ingenios. Kinetoterapia pare puțin superficială la început și nu dă senzația că are vreun efect dramatic asupra stării de spirit ori de sănătate a pacientului. Însă, mișcarea regulată și încercarea unor tehnici noi de coordonare duc la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, precum memoria, atenția sau concentrarea. În acest fel pacientul își recapătă încrederea în sine și ajunge să se cunoască mai bine.

Avantajele ședințelor de problemele emoţionale tratate cu kineto sunt indubitabile. Putem enumera câteva dintre cele mai importante efecte pe care kinetoterapia le are asupra stării emoționale:

Problemele emoţionale tratate cu kineto – Ajută la relaxarea corpului.

Starea de tensiune și anxietate determină o anumită încordare a mușchilor. Multe persoane care suferă de stres cronic ori depresie experimentează dureri de umăr, spate sau picioare care nu par să treacă prin tratamente convenționale. În astfel de situații, kinetoterapia poate rezolva aceste afecțiuni, ajutând la relaxarea musculaturii. În scurt timp starea de încordare ca dispărea, iar pacientul se va simți mai puțin presat și stresat.
Contribuie la reglarea presiunii arteriale. Mișcările ritmice, coordonate și repetitive sunt foarte benefice pentru stabilizarea ritmului cardiac și circulația sângelui. Prin acest lucru pacientul experimentează o senzație de liniștire care îi crează confort psihic. Cu cât recurgem mai des la kinetoterapie cu atât starea de calm se menține mai mult timp și devine mai stabilă. Persoanele nervoase, care au accese dese de furie sunt îndrumate să apeleze la astfel de ședințe pentru a-și controla mai bine temperamentul.
Problemele emoţionale tratate cu kineto – Controlul emoțiilor.

Controlul propriului corp are ca efect un mai bun control al stărilor emoționale sai iraționale cu care ne putem confrunta. Kinetoterapia ajută foarte mult la restabilirea autonomiei individuale și întărește senzația de siguranță a persoanei în cauză. Managementul emoțiilor este foarte important pentru echilibrul psihic al unei persoane.
Încredere de sine crescută. Multe dintre problemele emoționale care ne copleșesc la un moment dat sau altul se datorează în mare parte stimei de sine scăzute. Lipsa încrederii în forțele proprii ori pierderea acesteia determină un stres suplimentar asupra indivizilor. Prin kinetoterapie putem redobândi controlul asupra emoțiilor proprii, iar în acest fel ne va crește stima de sine.

Problemele emoţionale tratate cu kineto – Kinetoterapia este o modalitate excelentă pentru a ne elibera de stresul cotidian și a ne redobândi energia pozitivă.

Problemele emoționale nu trebuiesc trecute cu vederea, căci acestea pot genera stări psihice mai grave. Anxietatea, agitația, nervozitatea, insomnia sunt doar câteva dintre efectele pe care le resimțim în perioadele stresante. Tehnicile utilizate în kinetoterapie sunt mult mai complexe decât un simplu masaj. Prin tratamentul personalizat fiecare individ poate simți efectele benefice pentru starea sa generală de sănătate. Tratamentul cu kinetoterapie este unul ușor de urmat și foarte prietenos cu pacienții. Se urmărește restabilirea unor funcții ale organismului prin această terapie, iar organismul nu este suprasolicitat. Nu trebuie să ne temem dacă dorim să încercăm kinetoterapia. Personalul special este instruit foarte bine, astfel că nu există aproape nici un fel de risc. Kinetoterapia are ca scop în definitiv restaurarea stării de bine și de funcționare deplină a organismului și nu folosește nici un fel de tehnică care poate cauza durere sau disconfort.

Pe lângă tratamentul care se urmează în clinicile speciale, de regulă se recomandă și efectuarea unor mișcări ușoare și acasă. În acest fel rezultatul va fi unul mult mai rapid și eficient. Problemele emoționale pot fi la fel de solicitante precum problemele fizice, iar nu de multe ori acestea pot debilita o persoană. Stresul și oboseala reprezintă printre cei mai importanți factori care duc la șubrezirea sănătății. Prin kinetoterapie vom constata că imunitatea organismului devine mai rezistentă, ceea ce asigură cea mai bună protecție în fața de agenții patogeni. Imunitatea este de multe ori foarte afectată de starea emoțională sau psihică în care ne găsim. Ședințele de kinetoterapie au un efect benefic asupra întregului organism, ceea ce generează automat și o stare de bine-dispoziție.

Putem apela la şedinţe de kinetoterapie ori de câte ori simţim nevoia, ori la îndrumarea medicului. Kinetoterapia completează cu succes tratamentele convenționale în cazurile de afecțiuni psihice sau neuronale și asigură rezultate stabile și de durată în tratarea acestora.

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*