Kinetoterapia, alături de alte proceduri de tratament, are rolul de a spori mobilitatea și sănătatea pacientului, ajutând în recuperarea multor boli și tulburări, cum ar fi recuperarea afecțiunilor neurologice, reumatice, ortopedice, cardiace sau respiratorii. Există mai multe beneficii ale kinetoterapiei, printre care amintim: Kinetoterapia îmbunătățește circulația sângelui în țesuturi, ajutând […] mai mult »
Probleme emoționale tratate cu kinetoterapie
Cu toții tindem să asociem ședințele de kinetoterapie cu recuperarea medicală sau cu tratarea unor probleme fizice, însă această terapie are o perspectivă holistică și poate fi folosită chiar pentru rezolvarea problemelor emoționale.
Cei care au lucrat cu un specialist în kinetoterapie vă pot spune cât de mult i-au ajutat aceste ședințe, atât pe plan fizic, cât și pentru confort psihic. Dar cum pot câteva mișcări și masaje medicale să ne ajute în rezolvarea problemelor emoționale? Răspunsul este foarte simplu: o problemă de ordin emoțional poate fi declanșată de o afecțiune din planul fizic, oamenii devenind mai tensionați și mai rigizi în urma unor diagnostice nefavorabile.
Urmând câteva ședințe de kinetoterapie, se poate ajunge la depășirea unor afecțiuni minore și implicit la o stare emoțională mai bună. Nu de puține ori, o durere minoră ne poate strica dispoziția, devenind irascibili sau nerăbdători cu ceilalți, făcându-ne mai apoi să ne simțim vinovați pentru comportamentul nostru. Prin acordarea unei atenții speciale acestor probleme, putem ajunge să ne detensionăm și la nivel emoțional, devenind mai optimiști și mai plini de viață.
Dar această terapie personalizată ne poate ajuta și în alte modalități; spre exemplu o creștere a mobilității obținută în urma tratamentelor de kinetoterapie poate duce la o creștere a activității fizice, despre care se știe că stimulează eliberarea de endorfine, făcându-ne să ne simțim mai bine și mai dornici de aventură. Atmosfera relaxantă din timpul ședințelor de kinetoterapie și a masajului medical contribuie și ea la instalarea unei stări de bine la nivel mental și la crearea unei perspective mai optimiste asupra vieții.
Dar, haideți să discutăm concret despre problemele emoționale tratate prin kinetoterapie și cum ne poate ajuta această practică pe termen lung. Deși această terapie nu a fost gândită pentru a ajuta în rezolvarea problemelor de ordin emoțional, acesta este un efect secundar resimțit de către mulți pacienți care au venit din dorința de a se trata de o afecțiune pe plan fizic.
Sedentarismul este o problemă majoră pe care majoritatea dintre noi nu avem cum să o evităm, datorită locului de muncă în fața calculatorului iar acesta poate creea o mulțime de neplăceri pe termen lung. Asociat cu stresul cauzat de căutarea continuă a unui echilibru dintre viața personală și cea profesională, sedentarismul poate provoca o mulțime de neplăceri. Participând la ședințe de kinetoterapie ne putem crește nivelul de activitate fizică, cu multe efecte benefice asupra dimensiunii psihice. Ieșind din zona de confort și efectuând acele mișcări specifice sub supravegherea specialistului, putem ajunge chiar să ne schimbăm perspectiva asupra vieții.
Problemele emoționale tratate prin kinetoterapie sunt foarte multe, pe primul loc fiind stresul și discomfortul emoțional apărut în urma unui accident. Din păcate, în urma unui traumatism suferit, oamenii rămân atât cu probleme fizice, dar și cu o serie de probleme la nivel emoțional. Prin recuperarea medicală rezultată în urma ședințelor de kinetoterapie, se ajunge de multe ori și la o vindecare emoțională și la o creștere a încrederii de sine. Realizarea că un accident sau o boală nu aduce după sine sfârșitul unei vieți normale, mulți pacienți își recapătă încrederea în propriile forțe și devin mai puternici și mai dornici de luptă pentru recuperarea pe termen lung.
Stresul tratat cu kinetoterapie
Kinetoterapia este terapia realizată prin mişcare şi face parte din medicina fizică care are ca scop o activitate motrică normală. Rolul kinetoterapiei este de a stabili sau restabili funcţiile normale ale nervilor, de normalizare a digestiei, a funcţiilor endocrine şi a sistemului imunitar. Afecţiunile ce se pot trata prin intermediul […] mai mult »
Problemele emoţionale tratate cu kineto
Kinetoterapia sau terapia prin mișcare este o modalitate de a trata anumite afecțiuni locomotorii și nu numai prin mișcări ușoare. Kinetoterapia este inclusă în cadrul medicinei tradiționale, adică nu este o simplă terapie complementară. Tratamentul cu kinetoterapie poate fi prescris de medici, astfel că rezultatele pe care aceasta le oferă […] mai mult »
Cum îți scapi copilul de atacurile de panică?
Copilul tău face dese atacuri de panică? Iată ce trebuie să faci pentru a-l ajuta. Atacurile de panică sunt perioade de teamă sau frică intensă, cu apariție bruscă și durată relativ scurtă. De obicei atacul de panică începe brusc, ajunge la un maxim în aproximativ 10 minute, și trece complet […] mai mult »