Persoanele mereu active – de ce ar trebui să se prezinte la un kinetoterapeut?

Majoritatea persoanelor consideră că este necesar să vadă un kinetoterapeut sau un fizioterapeut doar dacă sunt răniți, se află în perioada de recuperare medicală sau dacă se confruntă cu durere sau disconfort fizic. În prezent, kinetoterapeuții, fizioterapeuții și clinicile de recuperare medicală sunt din ce în ce mai solicitate atât de către echipele sportive, cât și de persoanele mereu active, care practică sport în mod regulat sau au un stil de viață activ, caracterizat de diverse activități fizice.

Persoanele mereu active – de ce ar trebui să se prezinte la un kinetoterapeut?

Motivul este acela că intervenția din partea unui specialist, precum și tratamentele  medicale bazate pe echipamente robotizate de ultimă generație ajută la îmbunătățirea performanței și la susținerea unei bune stări de sănătate prin identificarea oricărei pierderi de mișcare sau de forță care poate afecta capacitatea sportivului sau a persoanei active. De exemplu, un înotător cu mișcare redusă la nivelul gleznelor și cu rigiditate în partea superioară a spatelui poate întâmpina dificultate în a ajunge într-o poziție aerodinamică sau o persoană care aleargă nu va putea da dovadă de performanță dacă are o rezistență slabă a gambei și un control slab în jurul pelvisului.

Ce beneficii poate oferi o examinare de specialitate?

Un kinetoterapeut sau un fizioterapeut poate efectua o examinare amănunțită pentru a afla dacă suferiți de leziuni sau afecțiuni medicale actuale sau anterioare care ar putea fi relevante pentru sportul pe care îl practicați. De asemenea, un specialist în recuperare medicală va analiza tratamentele pe care le-ați efectuat în trecut. Dispunând de aceste informații, specialistul se va concentra pe cerințele specifice sportului pe care îl practicați pentru a observa dacă există zone care pot fi îmbunătățite și dacă există deficite reziduale de la accidentările din trecut. În urma evaluării, puteți primi un program de exerciții personalizat și / sau o recomandare de tratament de recuperare medicală prin care se abordează factorii care vă pot împiedica să vă atingeți întregul potențial.

O astfel de evaluare nu aduce beneficii doar sportivilor de elită. În general, dacă doriți să obțineți rezultate mai bune practicând orice sport sau activitate fizică, dacă doriți să abordați un program de exerciții mai eficient sau să începeți un nou program de exerciții, un kinetoterapeut sau un fizioterapeut vă poate oferi o îndrumare foarte valoroasă pentru a profita la maximul de potențialul propriului corp și de sportul  ales. Iată că nu trebuie să fiți răniți sau să vă aflați în perioada de recuperare medicală în urma unui accident sau a unei leziuni pentru a colabora cu un specialist care vă poate ajuta să atingeți performanțele dorite, să vă ameliorați eventualele dureri pe care le simțiți și să vă bucurați de o înaltă calitate a vieții. Indiferent dacă sunteți sportivi de performanță sau sunteți obișnuiți să vă încărcați programul cu o varietate de activități fizice, consilierea pe care v-o poate oferi un specialist poate face diferența.

Este minunat să vă bucurați de un stil activ de viață sau să vă dedicați unui anumit sport ori unei anumite activități fizice, dar dacă abordați o nouă activitate sau un nou program de exerciții fizice, întotdeauna oferiți-i corpului timpul de care are nevoie pentru a se adapta. Urmăriți eventualele dureri, deoarece este normal să simțiți disconfort fizic când începeți ceva nou. Nu în ultimul rând, optați pentru îndrumarea pe care v-o poate oferi un fizioterapeut sau kinetoterapeut calificați în gestionarea leziunilor, în reabilitare și programare și prescriere de exerciții.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*