Kinetoterapia și rolul acesteia în recuperare

Mișcarea aduce în viața noastră multe lucruri pozitive, prin mișcare reușim să obținem aspectul pe care ni-l dorim, avem un somn mai bun și o dispoziție bună, care ne permite să fim mereu pregătiți pentru a mai face un lucru favorabil dezvoltării noastre personale.

Kinetoterapia și rolul acesteia în recuperare

Totuși, ce facem atunci când în peisajul liniștit al stilului nostru frumos de viață, apare un element neplăcut, durerea? Kinetoterapia, cunoscută și sub numele de gimnastică medicală este răspunsul la această dilemă, pentru că toți suntem de acord cu un lucru, o viață sănătoasă nu poate fi susținută fără activități fizice corespunzătoare.

Ce este kinetoterapia?

„Kinetoterapia începe acolo unde se termină terapia tradițională.” Cu această frază pornesc pe drumul explorării acestui domeniu vizitatorii site-ului Asociației Americane pentru Kinetoterapie (AKTA). Sugerându-se practic din start că gimnastica medicală nu este doar despre mișcare și este mai mult decât o formă de terapie tradițională. Kinetoterapia este definită ca aplicarea principiilor de exercițiu bazate științific, adaptate pentru a spori puterea, rezistența și mobilitatea persoanelor cu limitări funcționale sau a celor care necesită condiționare fizică extinsă.

Medicii din acest domeniu oferă terapie de reabilitare, concentrându-se pe exerciții terapeutice, recondiționări și educație fizică. Kinetoterapeuții subliniază beneficiile psihologice și fizice ale exercițiului terapeutic pentru reabilitare. Aceste exerciții terapeutice sporesc puterea, mobilitatea și rezistența pacienților cu funcționalitate limitată sau a celor care necesită recondiționare pe termen lung, ne spun specialiștii Asociației Americane pentru Kinetoterapie.

Dezvoltată în timpul celui de-al doilea război mondial, kinetoterapia a ajutat inițial soldații răniți sau bolnavi să se întoarcă rapid la unitățile lor și cu funcționalitate deplină.

Cui i se adresează kinetoterapia?

Kinetoterapia oferă o varietate de beneficii, inclusiv reducerea durerii, îmbunătățirea mișcării, alinierea corectă și multe altele. Desigur, obiectivul principal al terapiei fizice este funcția restabilită și revenirea la activitate, dar aceste lucruri sunt adesea un produs secundar al procesului mai larg de reabilitare, în timpul căruia mulți pacienți învață un mod cu totul nou de a se mișca. Kinetoterapia  este destinată atât adulților, cât și pentru copii. Sub influența tehnicilor de kinetoterapie, sistemul imunitar este întărit și rezervele interne ale corpului sunt activate. Drept urmare, procesele de vindecare a rănilor sunt îmbunătățite, procesele inflamatorii dispar și organismul realizează în mod natural recuperarea, compania reo-medical.ro abordează unitar zona de recuperare, oferind produse de ultimă generație în domeniul kinetoterapiei, care ajută pacienții să treacă cu brio peste tratament.

Kinetoterapia este o știință

Majoritatea pacienților cred că știu cum să se miște corect, până când încep gimnastica medicală. Fizioterapeuții sunt instruiți să identifice deficiențele biomecanicii corpului. Adesea, kinetoterapeuții pot identifica anumite zone specifice de slăbiciune sau aliniere necorespunzătoare. Majoritatea pacienților consideră că gimnastica medicală este oarecum educativă. E adevărat, kinetoterapia este și o oportunitate de a învăța despre propriul corp și de a identifica tiparele de mișcare care sunt asociate cu rănirea acestuia.

Un kinetoterapeut ajută la îngrijirea pacienților în toate fazele vindecării, de la diagnosticul inițial până la etapele de recuperare și preventive ale recuperării. Terapia fizică poate fi o opțiune independentă sau poate susține alte tratamente. Tudor Sbenghe enunță în lucrarea „Kinetologie profilactică, terapeutică și de recuperare” următoarele obiective ale kinetoterapiei: corectarea posturii corporale, recuperarea mobilității, inducerea relaxării și reeducarea sensibilității, îmbunătățirea rezistenței la efort și a forței musculare. Tu ai nevoie de un kinetoterapeut după prezentarea acestor aspecte? Pe reo-medical.ro poți găsi toată informația necesară despre kinetoterapie și inovațiile din acest domeniu medical.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*