Kinetoterapia în luptă cu artrita

Puțină mișcare zi de zi aduce multe beneficii în viața fiecărei persoane, în special în cazul persoanelor care suferă de artrită. De fapt, nu puțini sunt cei care consideră că exercițiile fizice vor spori durerea sau ar putea provoca leziuni la nivelul articulațiilor. Dar gândiți-vă că în mod normal articulațiile trebuie să se miște, altfel mușchii și țesuturile din jurul lor vor deveni mai slabe.

Exercițiile fizice vin cu o serie de avantaje în viața unei persoane care suferă de artrită, cum ar fi creșterea nivelului general de fitness, pierderea surplusului de kilograme și îmbunătățirea mobilității generale. Este foarte important să găsiți un tip de exercițiu fizic de care să vă bucurați, astfel încât să îl puteți efecuta în mod regulat.

Puteți apela oricând la ajutorul unui specialist în kinetoterapie în București cu care veți putea întocmi un program de exerciții și care vă va sfătui cu privire la orice echipament sau pregătire specială de care veți avea nevoie pentru a începe. Este recomandat să începeți ușor, să vă perfecționați, iar cu timpul să vă măriți activitatea. La început, este posibil să simțiți o ușoară creștere a durerii, dar pe măsură ce continuați să practicați programul de exerciții, veți deveni mai puternic, iar durerile se vor ameliora considerabil.

Ce este artrita?

Artrita înseamnă o articulație inflamată, iar când articulația este inflamată, aceasta poate fi dureroasă și rigidă. Uneori poate fi fierbinte, roșie sau poate să prezinte umflături. Persoanele care suferă de artrită pot întâmpina tot felul de dificultăți în a îndeplini unele activități de zi cu zi, cum ar fi îmbrăcarea, mersul la magazin, gătitul și practicarea unui sport.

Cu toate că milioane de oameni sunt afectați de artrită, nu există un remediu pentru această afecțiune, dar există tratamente eficiente, iar kinetoterapia poate contribui semnificativ. Kinetoterapeuții pot ajuta persoanele care suferă de artrită să scape de disconfort, să reducă durerile și să se întoarcă la o viață activă, făcând lucrurile care le aduc bucurie.

Cât de eficientă este kinetoterapia în problemele cauzate de artrită?

Kinetoterapia poate ajuta persoanele care suferă de artrită:

  • să scape de durerile insuportabile
  • să devină mai puternice, mai rezistente și mai flexibile
  • să devină mai active și independente
  • să întârzie sau chiar să evite necesitatea unei intervenții chirurgicale.

Exercițiile fizice și artrita

Kinetoterapeuții lucrează îndeaproape cu pacienții care suferă de artrită pentru a dezvolta un plan de exerciții cât mai corespunzător, care implică deseori exerciții de întărire și de întindere. Planul de exerciții poate include, de asemenea, unele activități generale cum ar fi mersul pe jos, înotul sau orice altă activitate pe placul pacientului. Kinetoterapia ajută la obținerea unui echilibru corect între activitate și odihnă, astfel încât persoanele care suferă de artrită să se mențină active fără să simtă dureri severe.

Între ședințele de kinetoterapie, pacienții pot folosi pungi de gheață pentru a calma articulațiile fierbinți și umflate sau comprese calde care ajută la relaxarea mușchilor obosiți și tensionați. De asemenea, persoanele care suferă de artrită pot opta pentru stimulare nervoasă electrică transcutanată. Această procedură nu permite ca senzația de durere să ajungă la creier și modifică percepția de durere a pacientului. Stimularea nervoasă electrică transcutanată se realizează cu ajutorul unui dispozitiv electronic mic care trimite impulsuri către terminațiile nervoase prin intermediul plăcuțelor plasate pe piele. Acest lucru provoacă o senzație de furnicături pe care mulți pacienți o consideră liniștitoare.

În foarte multe cazuri, kinetoterapeutul va colabora îndeaproape cu medicul personal al fiecărui pacient, astfel încât acesta să beneficieze în permanență de cel mai bun tratament fizic și de cel mai bun tratament medical.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*