În ce constă fizioterapia?

De foarte multe ori, oamenii au tendința să confunde definiția fizioterapiei sau ceea ce înseamnă ea. Fizioterapia reprezintă denumirea specialității de medicină fizică, care constă în refacerea medicală în cazul unor anumite afecțiuni ale corpului. Această tehnică poaate fi folosită pentru mai multe probleme, mai multe categorii de vârstă și în funcție de alte elemente care urmează a fi detaliate în continuare.

Cine poate beneficia de fizioterapie?

Uneori, există o concepție greșită conform căreia doar persoanele în vârstă pot beneficia de fizioterapie, însă acest lucru este eronat. Fizioterapia reprezintă o tehnică de care poate beneficia orice categorie de vârstă. Fizioterapeuții au scopul de a trata durerea, de a vindeca sau îmbunătății incapacitatea de a muncii, probleme de infirmitate sau chiar handicap, acestea reprezentând probleme cu care se poate confrunta tât un copil, cât și un tânăr adult sau un om în vârstă. Bineînțeles, atunci când vine vorba de prețuri fizioterapie, acestea pot varia în funcție de vârsta pacientului întrucât se spune că poate fi mai dificil să se lucreze cu un copil mai mic (acesta nu are răbdare, nu ascultă) sau o persoană mai în vârstă (trebuie multă răbdare și grijă din cauza sensibilității crescute). Acest lucru variază de la un cabinet la altul, dar și în funcție de leziunea tratată și de gravitatea acesteia. Fizioterapia este optimă și pentru viitoarele mămici, precum și pentru proaspetele mămicii, acestea fiind renumite pentru problemele supărătoare cu durerile de spate.

Ce probleme se pot trata cu ajutorul fizioterapiei?

Problemele ce pot fi tratate cu ajutorul fizioterapiei sunt de mai multe feluri, însă majoritatea au la bază vindecarea unei dureri. De la dureri de spate, până la dureri de șolduri sau picioare, precum și dureri la nivelul mâinilor sau al umerilor. Pe lista problemelor tratate se numără și osteoporoza sau artroza, cifoza, scolioza, iar lista poate continua. Prețurile de fizioterapie pot varia în funcție de numărul de ședințe reomandate de către doctor, dar și în funcție de numărul procedurilor efectuate, acestea fiind diferite față de ședințe. Pe lângă aspectele durerilor fizice, fizioterapia poate trata cu succes și probleme precum oboseala sau stresul. Acestea sunt programe mai complexe, prescrise cu ajutorul doctorilor specialiști. În funcție de gravitatea problemei – ex. Stres cronic – s-ar putea prescrie mai multe ședințe și tratamente adjuvante.

Cum se practică fizioterapia?

Pentru practicarea fizioterapiei se folosesc agenți naturali și artificial, precum: aer, apă, electricitate, lumină, căldură și efecte mecanice. Din această cauză, foarte multe centre de fizioterapie au loc în diferite zone ale țării, unde există izvore termale, mine și peșteri saline, nămol terapeutic natural, iar lista poate continua. Aceste materiale sunt folosite în tratamentele fizice de care pot beneficia oamenii pentru remedierea problemelor.Uneori, folosirea lor percepe costuri suplimentare, dar sporește și eficiența procedurii într-un număr destul de ridicat. În plus, pentru unele tratamente se recomandă chiar îmbinarea mai multor proceduri și ședințe, cum ar fi ședințele cu curenți și cle cu laser sau cu ultrasunete. Aparatele laser sunt dispuse pe dimensiunea frecvenței emise de acestea, putând fi de la o frecvență joasă, până la una înaltă, fiind vorba despre curenți terapeutici, operați de persoane special pregătite pentru asta.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*