Ce este kinetoterapia? Cum îți poate ajuta copilul Clinica Medoterapy Life?

E adevărat că fiecare copil crește pe zi ce trece, însă creșterea lui nu este una tocmai lină și lipsită de probleme. Dimpotrivă, creșterea oricărui copil este însoțită de nevoi tot mai mari, deoarece corpul lui mic începe să fie supus unor presiuni extreme. Prima fază din viața lui este cea mai energică, când aleargă încontinuu, se joacă, poartă în spate un ghiozdan greu și poate că stă prea mult în fața calculatorului, iar toate aceste activități împreună cu durerile inevitabile de creștere pot cauza disconfort și pot duce la deprinderea unor obiceiuri proaste.

Ca părinte, sigur vă gândiți că este de datoria dumneavoastră să țineți cât mai la distanță aceste potențiale probleme. La Clinica Medoterapy Life, kinetoterapeuții împărtășesc aceeași îngrijorare față de sănătatea copiilor, motiv pentru care vă pot ajuta să vă creșteți copilul în cel mai sănătos mod cu putință. Sunt numeroase beneficii ale kintetoterapiei care pot fi aplicate în viața copilului dumneavoasră.

Cum poate contribui kinetoterapia la o creștere și dezvoltare fără dureri?

La Clinica Medoterapy Life, specialiștii vor acorda timp pentru a evalua starea de sănătate a copilului și pentru a găsi cauza disconfortului. Mai apoi, vă vor învăța copilul cum să reducă la minimum orice durere pe care o simt, dar și cum să evite deprinderea obiceiurilor posturale necorespunzătoare. Kinetoterapeuții folosesc diferite metode prin care asigură o perioadă de creștere fără dureri, cum ar fi:

  • Creează un program special care să corespundă nevoilor fiecărui copil. Programul poate implica activități de echilibrare, forță și coordonare, jucării, jocuri sau alte echipamente speciale.
  • Monitorizează progresul copilului și modifică programul pe măsură ce copilul prezintă îmbunătățiri, se dezvoltă și crește.
  • Ajută familia să înțeleagă problema copilului și îi învață pe părinți unele competențe necesare dezvoltării capacității copilului de a-și îndeplini sarcinile de zi cu zi.
  • Oferă sfaturi privind încălțămintea sau prescriu echipament cu scopul de a îmbunătăți abilitățile și funcțiile copilului.
  • Lucrează împreună cu alți profesioniști din domeniul sănătății pentru a satisface toate nevoile copilului într-o manieră detaliată și cuprinzătoare.
  • Îndrumă părinții spre alți profesioniști din domeniul sănătății atunci când este necesar.

Cât de importantă este o postură corectă?

O postură corectă este deosebit de importantă pentru toată lumea. În cazul copiilor însă, este cu atât mai importantă cu cât creșterea lor continuă exercită o presiune mai mare asupra corpului lor.

Vârsta lor fragilă necesită cât mai multă implicare din partea părinților și specialiștilor întrucât de pe acum se formează unele dintre cele mai puternice obiceiuri care le vor modela maturitatea. S-ar putea spune că o postură corectă este ca un obicei bun, în timp ce o postură incorectă este ca un obicei prost.

Pentru ca cei mici să își corecteze postura, cheia constă în informarea corectă și îndrumarea pe care specialiștii de la Clinica Medoterapy Life le oferă prin programele dedicate kinetoterapiei. Postura incorectă a copilului trebuie corectată cât mai din timp pentru a nu-i afecta starea de sănătate din prezent și întreaga perioadă de creștere și dezvoltare.

Ghiozdanul – inamicul de zi cu zi al copiilor

Rucsacele grele fac parte din stilul de viața al majorității copiilor, însă acestea pot prezenta unele probleme grave de sănătate dacă nu sunt purtate în mod corespunzător. Coloana vertebrală are 33 de oase numite vertebre și între acestea se află discuri care absorb șocurile corpului. O presiune prea mare aplicată asupra vertebrelor și a discurilor, cum ar fi purtarea unui rucscac prea greu, va obliga copilul să compenseze forța greutății prin aplecarea înainte. Aceasta este, desigur, o postură proastă care comprimă coloana vertebrală într-un mod foarte nefiresc. Nici purtarea unui ruscac doar pe un umăr nu încurajează o postură mai bună.

Kinetoterapia intervine în viața copiilor, educându-i despre cum să poarte corect un rucsac, ceea ce este esențial deoarece nu este deloc bine ca la o vârstă fragilă, când corpul este încă foarte firav, copiii să poarte sarcini mai grele proporțional cu greutatea lor.

Durerile de creștere

Dacă micuțul dumneavoastră în vârstă de 9 ani se plânge adesea că îl dor picioarele, cel mai probabil suferă din cauza durerilor de creștere. În general, pentru aproximativ 25% până la 40% dintre copii, durerile de creștere apar, de obicei, la copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani și apoi mai târziu când au vârste cuprinse între 8 și 12 ani.

Cauzele durerilor de creștere includ poziția incorectă, tensiunea și oboseală mai ales după o zi foarte activă. Copiii aleargă, urcă scări și sar foarte mult, să nu mai vorbim de rucsacurile foarte grele pe care le poartă. Toate acestea contribuie la intensitatea durerilor de creștere.

Kinetoterapeuții vor stabili, în primul rând, dacă cel mic este afectat de dureri de creștere sau dacă durerile au o altă cauză. Durerile de creștere pot fi ameliorate prin exerciții eficiente și foarte exacte, cum ar fi întinderea și întărirea musculaturii slabe sau încordate. Astfel de exerciții pot face minuni pentru un copil care suferă de dureri de creștere.

Specialiștii în kinetoterapie ajută părinții și copiii nu doar prin expertiza lor, dar și prin angajamentul și dedicarea lor și astfel, toți pacienții – de la mic la mare – încep să se simtă mai bine din momentul în care intră în Clinica Medoterapy Life.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*