Alergiile tratate cu kineto

Alergia reprezintă o reacţie anormală a organismului prin care sistemul imunitar se declanşează împotriva uneia sau a mai multor substanţe din mediu, adesea inofensive pentru majoritatea persoanelor, cum ar fi : firele căzute din blana animalelor , alimentele,produsele cosmetice sau parfumurile. Aceste substanţe provocatoare de reacţii alergice sunt denumite alergeni.

alergii tratate prin kineto

Alergia reprezintă în esenţă o afecţiune fizică a cărei simptome pot fi determinate sau agravate de prezenţa unor factori psiho-emotionali, printre care se număra frica, stresul,furia etc.

Alergia creează neplăceri ce pot avea durate diferite de timp . Zonele afectate sunt numeroase, prezentând de asemenea și simptome diferite, cum ar fi : în cazul ochilor este prezentă o senzație de arsură, nasul începe să curgă, treptat apare și senzația de mâncărime. În cazurile grave, pot aparea și probleme cu respirația.

Alergia se produce prin intermediul sistemului imunitar ce reacționează exagerat în momentul în care ia contact cu substanţele respective la care este alergic, interpretând aceste substanţe drept inamici . Astfel , sistemul începe să producă anticorpi (ex :imunoglobulina E) care eliberează substanţe declanşatoare. Substanţele mesagere duc la apariţia la inflamaţiilor,urticariilor și a vaselor de sânge dilatate. Reacţiile menţionate pot apărea pe o porțiune a corpului ori pe întreaga suprafață.

În cele mai multe cazuri, zonele afectate sunt nasul, pielea, bronhiile sau sistemul circulator.

Cauzele apariţiei alergiilor

În ciuda faptului că nu sunt încă cunoscute cauzele precise ale reacţiilor alergice spontane ale sistemului imunitar , există afirmații potrivit cărora , un rol important în apariţia și evoluţia acestei afecţiuni are îl poluarea , aflată într-o continuă creștere.

În total , exista peste 20.000 de substanţe ce pot provoca alergii. Majoritatea alergiilor se dezvoltă în perioada copilăriei. Alergiile sunt produse de substanţele din exterior ce intra în contact direct cu organismul uman prin :

  • inhalare ( ex: fum de țigară,acarieni din praful cărtilor vechi,părul animalelor,poluare etc),
  • prin contact fizic ( ex : cosmetice,fibre sintetice și diverse materiale) , -prin ingerare( medicamente,alimente-lactate,peşte,scoici,ciocolată,nuci,arahide,grâu etc.).

Moștenirea genetică are un rol important în apariţia alergiilor. Dacă în familie, un părinte suferă de o boală alergică , riscul transmiterii afecţiunii la copil este de 30% și de 60% în cazul în care ambii prezintă alergii.

Mediul înconjurător este de asemenea un factor important. Cu cât expunerea la un factor specific ce provoacă o alergie este mai frecventă, intensă și timpurie cu atât crește riscul dezvoltării uneia.

În unele cazuri, adulţii pot dezvolta alergii din cauza schimbării locuinţei.  Asemeni modificărilor de zi cu zi, mutarea într-un nou oraș,cartier sau locuinţă poate declanşa apariţia unor alergii legate imposibilitatea organismului de a se adapta într-un timp foarte scurt la schimbările de acest gen. Mucegaiul,praful și sistemul de ventilație reprezintă principalii factori care dezvoltă alergiile.

Simptome

Simptomele ce apar în cadrul alergiilor sunt diferite și întru-un număr destul de mare. Printre cele mai frecvente se număra : inflamaţiile,senzaţiile de mâncărime,înroşirea ochilor-datorată dilatării vaselor de sânge, iritarea mucoaselor,dificultăţi de respirație,inflamarea mucoasei nazale . În dificultăţile de respirație reacționează și plămânii. Acest lucru poate cauza Astm.

Simptomele ușoare includ mâncărime (prurit), curgerea nasului, erupţii tegumentare sau urticaria, strănutul,ochii roşii și pruritul ocular.

Simptomele severe includ dificultăţi respiratorii,ameţelea,confuzie sau lipsa conştiinţei , greață,varsături sau diaree, edem al gurii și faringelui, senzația de constricţie toracică sau dureri în piept, wheezing (respirație şuierătoare).

Alergiile lasă urme vizibile și pe piele persoanelor afectate, printre care cele mai frecvent întâlnite sunt mâncarimile,înroşirea, apariţia edemul și a eruptiei papulo-eritematoasă – băşicute roşii. Piele își schimbă aspectul ,devenind aspră -mai ales în cazul neurodermitei.

Pot apărea și probleme de digestia , cum ar fi diareea,constipaţia,balonarea și senzația de plin în zona tractului gastrointestinal.

Dilatarea vaselor de sânge poate creea complicaţii ale sistemului circulator , în momentul în care sângele se acumulează. . Această afecţiune, denumită și șoc anafilactic poate pune în pericol viața peroanei afectate ; apare de cele mai multe ori în urma înţepăturilor de insecte și se trartează cu medicamente administrate intravenos.

Prevenire

În primul rând, pasul cel mai important îl reprezintă identificarea elementului la care organismul este alergic. Astfel, pentru fiecare tip de alergie există o serie de ,,reguli’’ de prevenţie . Totuși, indiferent de tipul de alergie prezent , de gravitate sau alți factori, menţinerea unei igiene corecte și corespunzătoare rămâne unul dintre cei mai importanti pași de prevenire .

Alergiile de contact pot fi prevenite cu ajutorul spray-urilor speciale.

Pentru conjunctivită sunt recomandate picăturile.

În cazul alergiilor cutanate, este recomandată îndepartarea elementului cauzator , igienizarea corectă a locului și hidratarea intensă folosind o cremă specială.

Alergiile alimentare pot fi evitate prin alegerea alimentelor după o citire corespunzătoare a etichetei.

Spălarea parului și a hainelor după contactul cu elemente alergene este obligatoriu pentru prevenirea menţinerii și dezvoltării alergiei.

Sistemul imunitar trebuie de asemenea întărit cu ajutorul suplimentelor – vitaminelor necesare și a alimentaţiei sănătoase

Păstrarea curaţeniei în apartament, inclusiv a jaluzelelor,geamurilor, draperiilor și aşternuturilor de pat, ce trebuie curăţate cât mai des posibil, iar în cazul aşternuturilor, este nevoie să fie schimbate cel puțin o dată pe săptămână pentru menţinerea unui mediu curat și în timpul somnului.

Tratamentul alergiilor

Având în vedere ca reacţiile alergice apar doar după ce alergenul intră în contact cu organismul,evitarea contactului cu respectivul sau respecivii alergeni reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a reacţiilor alergice sau de tratare eficientă a alergiei.

În cazul în care apar simptome ușoare sau moderate în momentul expunerii la alergeni,cea mai ușoară metodă de tratare se realizează cu ajutorul administrarii medicamentelor anti-histaminice sau decongestionante , doar la recomandarea și prescripţia medicului specialist.

Unele tipuri de alergii necesită prescrierea unei imunoterapii, tratament ce constă în administrarea unor doze crescânde de alergen specific , timp de câteva luni. În tot acest timp este urmarită desensibilizarea progresivă întrucât rolul tratamentului vizează creșterea toleranţei la alergenul respectiv.

Spre exemplu, pentru a prteja mucoasele nazale și bronhiale improtriva alergenilor, este necesara administrarea diferitor medicamente – unele dintre aceste reduc perceptia, de aceea nu este recomanda conducerea vehiculelor după administrare. O atenție sporita este necesara și în calitatea de pieton după administrarea acestor medicamente.

În cazul în care aveți un animal de companie, dar sunteți alergic la firele de par ale acestuia, puteți sa îl păstrați doar dacă va tratați cu ajutorul imunoterapiei. Cu cât va tratați mai repede, cu atât efectele și succesul vor crește. Foarte important este și diagnosticul, întrucât diversele alergii la blana animalelor prezinta tehnici diferite de imunoterapie.

Tratamentul alergiilor prin kinetoterapie

Kinetoterapia este o formă terapeutică cu ramuri diferite, în funcție de problemele pacientului, începând cu exercţiile fizice statice și dinamice, folosindu-le în programele terapeutice de prevenire,curative sau de recuperare.

În cazul în care tratamentul clasic, bazat pe o combinaţie de medicamente alergenice și alte remedii antialergice, pare a nu da rezultate, există și o doua formă de tratament, bazată pe arta terapiei,mai exact pe cea a kinetoterapiei.

Important de reținut este faptul că , indiferent de tipul de tratament ales, este nevoie și de o schimbare la nivel general ,mai ales în cazul alimentaţiei.

În prezent, există un tratament ce oferă eficiență sporită , în cele mai multe cazuri, acţionând până la eliminarea totală a alergiei. Acest tratament este unul pe cât de sigur, pe atât de ieftin ,fiind disponibil în aproape orice țară.

Tratamentul poartă denumirea de NAET- tehnica de eliminare a alergiilor a lui Nambudripad.Tratamentul îmbină principiile kinetorapiei cu cele ale acupuncturii – întrucât alergiile apar din cauza unor blocaje energetice în meridianele sau canalele energetice.

Acupunctura este o metodă terapeutică foarte veche, ce constă în înţeparea pielii în anumite zone ale corpului cu ace foarte subţiri. În cele mai multe cazuri, înţepăturile nu provoacă durerei, dar există și persoane care pot simți mici pişcături provocate vârful acului.În corp există aproximativ 360 de puncte ce pot fi înţepate, astfel încât, prin această metodă, specialiştii urmăresc deblocarea meridianelor, reechilibrarea energiei în tot organismul și bineînțeles, vindecarea bolilor.

NAET este o formă de medicină energetică ce tratează afecțiunile folosind instrumente speciale cu care realizează diferite tipuri de masaj, toate operațiunea desfăşurându-se în zona spatelui. În tot timpul tratamentului este necesară respirarea în diverse moduri până la eliminarea totală a alergiei. Există și o parte a tratamentului în care se aplică o presiune ușoară pe anumite zone majore ale meridianelor înainte de a cere ţinerea substanţei în liniște timp de 15-20 de minute. În final, eliberând fiola și evitând contactul cu respectivul alergen pentru urmatoarele 25 de ore , alergia va dispărea în totalitate.

Unele dintre cele mai importante avantaje ale acestei metode sunt reprezentate de siguranța tratamentului și eficiența ridicată pe care o prezintă în lupta cu alergiile. De asemenea, un mare avantaj îl reprezintă și puterea de eliminare a dependenţei de medicamente pentru tratarea alergiilor pulmnoare, care, de cele mai multe ori , se întinde pe toată durata vieții. În ceea ce privește durata acţiunii acestei metode, este demonstrat că elimină definitiv orice tip de alergie pe care o tratează.

Tratamentul Naet este eficient pentru alergiile provocate de gluten,cereale,nuci,ouă și chiar polen, chimicale sau radiații. Este demonstrat ştiinţific că această metodă poate trata autismul și poate fi folosit pentru orice boală majoră ,întrucât există persoane ce pot fi alergice la unele dintre organele sale sau cu aspecte ale sistemului imunitar , efectele tratamentului fiind în toate cazurile pozitive.

Tratamentul Naet este recomandat și persoanelor ce suferă de blocaje emoţionale precum frica,nesiguranţa,depresia, anxietatea și multe altele. Există mii de fiole legate de diferite blocaje ,care,odată deschise, oferă efecte benefice asupra problemei.

Prețul tratamentului nu depășește suma de 450-500 de lei , însă având în vedere că nu este nevoie decât de o singură şedinţă, cu o durată de aproximativ o oră, în care sunt efectuate o serie de teste și tratamente , este un preț avantajos în comparație cu cheltuielile lunare pentru medicaţia antialergica. La fel ca în orice domeniu de tratare și recuperare, unii practicanţi sunt mai experimentaţi faţă de alții , de aceea este important să se observe pentru început, stilul practicantului, tehnicile și metodele folosite , atenția oferită nevoilor pacientului cât și corectitudinea activităţilor desfășurate de acesta , pentru a creea o imagine de asamblu și a porni cu încredere în tratarea respectivei/respectivelor alergii.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*