Alergii tratate cu kinetoterapie

Kinetoterapia este o terapie care cuprinde mai multe tipuri de practici, de la masajul medical la mișcările fizice efectuate sub îndrumarea unui specialist. Fiecare pacient este evaluat complet înainte de începerea ședințelor și i se recomandă o serie de mișcări și de tipuri de masaj adaptate problemelor de care acesta suferă. Kinetoterapia este foarte utilizată în spitalele din occident și începe să câștige teren și în România. Multe afecțiuni pot fi ameliorate în urma unor ședințe de terapie kinetică, grăbind astfel procesul de vindecare. Este o terapie care trebuie urmată în paralel cu tratamentele indicate de către medicul specialist, dar poate fi folosită și ca o metodă de prevenire a unor probleme, sau doar pentru creșterea mobilității, în cazul persoanelor vârstnice sau a celor cu diverse probleme la nivel locomotor.
Această practică ne poate ajuta în vindecarea unei game largi de probleme, atât pe plan fizic, cât și emoțional și ar trebui ca fiecare dintre noi să luăm în considerare efectuarea unor ședințe de terapie kinetică. Deși principalele afecțiuni pentru care este recomandată sunt problemele de mobilitate, problemele musculare, bolile respiratorii, afecțiunile metabolice, tulburările reumatologice și afecțiunile cardio-vasculare, aceasta poate fi foarte eficientă și în tratarea alergiilor.
Când discutăm despre alergii tratate prin kinetoterapie ne referim doar la cele de la nivelul sinusurilor, la rinită și la congestia nazală, nu la cele cutanate. Deși această practică nu poate elimina complet alergiile, ajută foarte mult la recăpătarea confortului, în special prin masajele faciale realizate de specialiști. Un masaj facial poate face minuni în decongestia sinusurilor și implicit, în facilitarea respirației. În plus, este binecunoscut faptul că alergiile pot să provoace un disconfort mental, pe lângă cel manifestat fizic, iar terapia kinetică este foarte utilă în tratarea problemelor de ordin emoțional.
Astfel, după câteva ședințe de kinetoterapie, se poate obține o ameliorare semnificativă a simptomelor alergice și la o îmbunătățire a stării generale. Persoanele cu alergii sezoniere pot ajunge să evite ieșirile în natură și să-și limiteze astfel ocaziile de a face mișcare. Prin terapia kinetică, se va crește și nivelul de activități fizice, cu efecte benefice pentru întregul organism. În plus, sunt câteva studii care au găsit o corelație între greutatea crescută și riscul de a dezvolta alergii, iar prin mărirea nivelului de activitate fizică, se va ajunge și la o pierdere în greutate, chiar dacă mișcările propuse de specialiștii în kinetoterapie sunt destul de ușoare și puțin solicitante.
Alimentația corectă, consumul adecvat de apă și mișcarea sunt cele mai importante elemente pentru păstrarea unui sistem imunitar puternic și a unei sănătăți de fier. Iar mișcarea ghidată de un specialist în kinetoterapie poate face minuni, deoarece este direcționată exact spre afecțiunea sau afecțiunile de care pacientul suferă, obținându-se în același timp o mobilitate crescută, cu efecte uimitoare atât pe plan fizic, cât și emoțional.
După cum spuneam și mai sus, din seria de alergii tratate prin kinetoterapie fac partea doar acelea care se manifestă prin congestie nazală și rinită alergică, cum ar fi alergia la polen, la praf sau la păr de animale. În plus, unele medicamente pentru alergie provoacă somnolență și o stare generală de moleșeală, iar aceste efecte secundare se pot ameliora foarte mult în urma unor mișcări efectuate sub supravegherea specialistului kinetoterapeut și a masajelor medicale.

alergii tratate prin kineto

Alergiile tratate cu kineto

Alergia reprezintă o reacţie anormală a organismului prin care sistemul imunitar se declanşează împotriva uneia sau a mai multor substanţe din mediu, adesea inofensive pentru majoritatea persoanelor, cum ar fi : firele căzute din blana animalelor , alimentele,produsele cosmetice sau parfumurile. Aceste substanţe provocatoare de reacţii alergice sunt denumite alergeni. […] mai mult »