Durerea de picior – cât de necesare sunt ortezele?

Durerea de picior apare în cazul multor persoane, dar adesea este atât de severă, încât pacienții ajungă să opteze pentru orteze pentru a-și susține piciorul. Deși este recomandat să discutați cu un podiatru sau cu un alt terapeut pentru a afla cât de necesară este utilizarea ortezelor, în multe cazuri ortezele nu reprezintă cea mai bună opțiune sau singura cale de tratament.

Durerea de picior – cât de necesare sunt ortezele?

Ortezele susțin picioarele, dar nu ameliorează substanțial durerea și nici modul în care funcționează mușchii picioarelor. În mare parte, ortezele afectează modul în care este aliniat piciorul atunci când stați în picioare, dar și la mijlocul fazei de pas. Este puțin probabil ca ortezele să facă o mare diferență în ceea ce privește capacitatea piciorului de a absorbi șocul în timp ce mergeți, alergați sau săriți. De asemenea, ortezele nu sunt foarte utile nici în mișcarea de a împinge ceva cu piciorul. Mușchii piciorului joacă un rol important pentru funcționarea piciorului și a gleznei și trebuie luați în considerare dacă simțiți durere de picior, în special durere intensă. În cele mai multe cazuri, ortezele nu contribuie la revenirea funcției musculare, dar pot ameliora puțin durerea și pot contribui la alinierea corectă a piciorului.

De ce ortezele nu pot trata durera de picior?

Pentru a ne da seama mai bine de ce ortezele nu reprezintă unicul tratament sau nu sunt cea mai bună opțiune ar trebui să ne gândim la o persoană care suferă de o problemă de control a genunchiului – problemă care provoacă răsucirea excesivă a genunchiului și durere. Dacă această persoană ar folosi cârje și nu și-ar mai folosi genunchiul, cel mai probabil nu va mai simți durere de genunchi. Totuși, folosirea cârjelor nu corectează problema de control care provoacă răsucirea genunchiului. În acest exemplu, întărirea mușchilor genunchiului și din jurul genunchiului este esențială pentru a readuce genunchiul la o mai bună funcționarea. Utilizarea cârjelor sau a altor dispozitive ortopedice determină persoana în cauză să nu își mai folosească deloc genunchiul.

Rezultate mai eficiente în ceea ce privește ameliorarea durerii pot fi obținute cu tratamente bazate pe echipamente medicale, cum sunt cele puse la dispoziție de reo-medical.ro, care abordează durerea și permit pacientului să se implice într-un program adecvat de întărire a genunchiului. Un astfel de program care poate fi elaborat de un fizioterapeut este mai mult decât necesar dacă vă confruntați cu durerea de picior de ceva timp.

Complexul piciorului și gleznei este format din mai mulți mușchi. Acești mușchi influențează atât postura piciorului, cât și capacitatea piciorului de a genera forța necesară pentru activitatea bazată pe picioare, cum ar fi mersul. Găsim mușchi localizați atât în picior, cât și la nivelul gambei, influențând modul în care ne mișcăm. Îmbunătățirea funcției mușchilor piciorului prin exerciții poate aborda, de asemenea, și alte dureri pe care le resimțim la nivelul piciorului, cum ar fi durere de ligamente. Pentru cazurile de durere intensă, ortezele pot fi combinate cu tratamente efectuate cu aparatură medicală robotizată, precum aparatura care face parte din portofoliul reo-medical.ro, dar și cu un program de exerciții pentru a îmbunătăți controlul și puterea picioarelor și pentru a reduce durerea. Alte tratamente suplimentare ar putea include bandajarea piciorului sau gleznelor, care ar îndeplini un rol similar cu ortezele și care ar contribui la alinierea piciorului.

Ca în cazul tuturor intervențiilor de fizioterapie, reabilitarea piciorului ar trebui să fie un efort comun între terapeut și pacient, fiind necesar să se stabilească și să se atingă obiective clare. Reabilitarea trebuie adaptată mereu pentru a aborda deficiențele și așteptările pacientului.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*