Durerea de picior apare în cazul multor persoane, dar adesea este atât de severă, încât pacienții ajungă să opteze pentru orteze pentru a-și susține piciorul. Deși este recomandat să discutați cu un podiatru sau cu un alt terapeut pentru a afla cât de necesară este utilizarea ortezelor, în multe cazuri […] mai mult »
Afecțiuni ortopedico-traumatice tratate cu kinetoterapie
Kinetoterapia este esențială în tratarea afecțiunilor ortopedico-traumatice, întrucât ajută la recuperarea deficiențelor fizice,a leziunilor traumatice, a a sechelelor posttraumatice înregistrate la nivelul aparatului locomotor. Kinetoterapia poate ameliora sau chiar vindeca deviațiile, deformațiile sau sechelele posttraumatice. În funcție de tipul afecțiuni de care pacientul suferă, kinetoterapia prezintă următoarele efecte: După leziuni […] mai mult »
Durerea de șold la fetițe? Iată de ce trebuie să ajungi la medic!
Durerea la nivelul șoldului apare de obicei ca urmare a traumatismelor care pot varia de la o simplă întindere musculară, până la fractură osoasă. Aceasta poate să se prezinte sub mai multe forme, cum ar fi: durere surdă sau din contră, durere ascuțită, senzația de arsură, furnicături sau tensiune la […] mai mult »
Rahitismul tratat prin kinetoterapie
Rahitismul este acea boală a oaselor, extrem de comună, care afectează în mare parte copiii cu lipsă de vitamina D și calciu. Întrucât incidența acestei afecțiuni este mai mare îndeosebi la copiii mici, medicii, dar și părinții încep profilaxia rahitismului pornind cu cea de-a doua săptămână de viață a bebelușului, […] mai mult »
Piciorul plat tratat prin kinetoterapie
Piciorul plat poartă denumirea de platfus. Foarte ușor de observat, piciorul plat este evidențiat prin lipsa scobiturii din talpa piciorului. Deși poate nu ar părea o afecțiune complexă, în realitate piciorul plat îi poate cauza persoanei afectate grave probleme de mers. De aceea, odată observat, va trebui să vă adresați […] mai mult »