AFECȚIUNI TRATATE CU KINETOTERAPIE

Am certitudinea că majoritatea dintre voi ați auzit măcar o dată de termenul de kinetoterapie, însă nu știu dacă la fel de mulți știți ce reprezintă aceasta și ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei.

Kinetoterapia este un tip de terapie de recuperare medicală, adaptată fiecărui pacient, care ajută la refacerea unor funcții ale corpului prin mișcare asistată de un specialist în domeniu. Această terapie este extrem de utilă în medicina modernă, ca și tratament complementar sau chiar principal al unei game largi de afecțiuni.
Kinetoterapia poate fi folosită atât ca metodă preventivă, pentru menținerea sănătății întregului organism, fie special pentru tratarea unor boli. Nu are nici o contraindicație, chiar din contră, este foarte recomandată chiar și persoanelor vârstnice pentru creșterea mobilității. Este o terapie excelentă în tratamentul diverselor boli, care ajută la o recuperare mult mai rapidă și la o stare de bine a pacientului. Deși poate părea un proces fără prea mari beneficii, deoarece este vorba de masaj și câteva mișcări efectuate de pacient sub îndrumarea cadrului medical, kinetoterapia este o adevărată sursă de sănătate, iar cei care se ocupă de pacienți au studii serioase în acest domeniu.
Tendința este să asociem kinetoterapia cu afecțiunile motorii, însă ați fi surprinși cât de multe boli interne pot fi ameliorate cu ajutorul acestei terapii. Tocmai de aceea ne-am propus ca în acest articol să discutăm despre afecțiunile tratate cu kinetoterapie:
Stresul, boala secolului XXI ne afectează pe foarte mulți dintre noi și împreună cu sedentarismul reprezintă cauza mai multor probleme de sănătate și a sistemului imunitar slăbit. Kinetoterapia este foarte eficientă pentru eliberarea stresului și pentru relaxarea persoanelor foarte tensionate, crescând astfel calitatea vieții.
Tulburările respiratorii fac parte din afecțiunile tratate cu kinetoterapie, iar o îmbunătățire a funcției de respirație va avea la rândul ei un efect benefic asupra întregului organism.
Reumatismul este una dintre bolile de care suferă o mare parte dintre persoanele în vârstă și deși majoritatea au simptome temperate, la unii pacienți durerile sunt foarte severe. Kinetoterapia ajută enorm la ameliorarea acestei boli și la creșterea mobilității pacienților.
În urma unei operații de hernie de disc, multor pacienți li se recomandă și o serie de ședințe de kinetoterapie. Asta deoarece poate avea efecte foarte bune în recuperarea tuturor funcțiilor și în vindecarea fără complicații după operație.
Luxațiile, fracturile și entorsele pot fi vindecate mai rapid dacă pacienții participă la câteva ședințe de kinetoterapie. Mai mult decât atât, specialiștii care se ocupă de astfel de cazuri pot să ofere și sfaturi de prevenire a acestui tip de problemă pe viitor.
Tulburările musculare, survenite în urma unui efort fizic solicitant sau în urma unui accident pot fi tratate cu mare succes cu ajutorul acestei terapii. Masajul medical, combinat cu mișcările recomandate de specialist pot face minuni în cazul acestui tip de probleme.
Așadar, afecțiunile tratate cu kinetoterapie sunt foarte multe, iar specialiștii din domeniu recomandă inclusiv persoanelor sănătoase să ia în calcul câteva ședințe de kinetoterapie, care pot ajuta inclusiv la vindecarea emoțională. Este important de menționat faptul că pentru fiecare pacient, o ședință de kinetoterapie va arăta diferit, deoarece specialistul va decide un curs de tratament bazat pe afecțiunile pe care doriți să le eliminați și pe alte criterii, cum ar fi vârsta, nivelul de activitate sau starea generală de sănătate.

Persoanele mereu active – de ce ar trebui să se prezinte la un kinetoterapeut?

Persoanele mereu active – de ce ar trebui să se prezinte la un kinetoterapeut?

Majoritatea persoanelor consideră că este necesar să vadă un kinetoterapeut sau un fizioterapeut doar dacă sunt răniți, se află în perioada de recuperare medicală sau dacă se confruntă cu durere sau disconfort fizic. În prezent, kinetoterapeuții, fizioterapeuții și clinicile de recuperare medicală sunt din ce în ce mai solicitate atât […] mai mult »

8 alimente benefice pentru sistemul imunitar

8 alimente benefice pentru sistemul imunitar

Din cauza temperaturilor scăzute, a vântului și a ploilor, imunitatea noastră are de suferit în sezonul rece. Astfel, devenim vulnerabili la răceli, gripe și infecții, pe care trebuie să le ocolim. La toate acestea se adaugă și lipsa de somn, stresul și alimentația precară, ce slăbesc imunitatea. Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4wtxPhvQZds […] mai mult »

În ce constă fizioterapia?

De foarte multe ori, oamenii au tendința să confunde definiția fizioterapiei sau ceea ce înseamnă ea. Fizioterapia reprezintă denumirea specialității de medicină fizică, care constă în refacerea medicală în cazul unor anumite afecțiuni ale corpului. Această tehnică poaate fi folosită pentru mai multe probleme, mai multe categorii de vârstă și […] mai mult »