AFECȚIUNI TRATATE CU KINETOTERAPIE

Am certitudinea că majoritatea dintre voi ați auzit măcar o dată de termenul de kinetoterapie, însă nu știu dacă la fel de mulți știți ce reprezintă aceasta și ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei.

Kinetoterapia este un tip de terapie de recuperare medicală, adaptată fiecărui pacient, care ajută la refacerea unor funcții ale corpului prin mișcare asistată de un specialist în domeniu. Această terapie este extrem de utilă în medicina modernă, ca și tratament complementar sau chiar principal al unei game largi de afecțiuni.
Kinetoterapia poate fi folosită atât ca metodă preventivă, pentru menținerea sănătății întregului organism, fie special pentru tratarea unor boli. Nu are nici o contraindicație, chiar din contră, este foarte recomandată chiar și persoanelor vârstnice pentru creșterea mobilității. Este o terapie excelentă în tratamentul diverselor boli, care ajută la o recuperare mult mai rapidă și la o stare de bine a pacientului. Deși poate părea un proces fără prea mari beneficii, deoarece este vorba de masaj și câteva mișcări efectuate de pacient sub îndrumarea cadrului medical, kinetoterapia este o adevărată sursă de sănătate, iar cei care se ocupă de pacienți au studii serioase în acest domeniu.
Tendința este să asociem kinetoterapia cu afecțiunile motorii, însă ați fi surprinși cât de multe boli interne pot fi ameliorate cu ajutorul acestei terapii. Tocmai de aceea ne-am propus ca în acest articol să discutăm despre afecțiunile tratate cu kinetoterapie:
Stresul, boala secolului XXI ne afectează pe foarte mulți dintre noi și împreună cu sedentarismul reprezintă cauza mai multor probleme de sănătate și a sistemului imunitar slăbit. Kinetoterapia este foarte eficientă pentru eliberarea stresului și pentru relaxarea persoanelor foarte tensionate, crescând astfel calitatea vieții.
Tulburările respiratorii fac parte din afecțiunile tratate cu kinetoterapie, iar o îmbunătățire a funcției de respirație va avea la rândul ei un efect benefic asupra întregului organism.
Reumatismul este una dintre bolile de care suferă o mare parte dintre persoanele în vârstă și deși majoritatea au simptome temperate, la unii pacienți durerile sunt foarte severe. Kinetoterapia ajută enorm la ameliorarea acestei boli și la creșterea mobilității pacienților.
În urma unei operații de hernie de disc, multor pacienți li se recomandă și o serie de ședințe de kinetoterapie. Asta deoarece poate avea efecte foarte bune în recuperarea tuturor funcțiilor și în vindecarea fără complicații după operație.
Luxațiile, fracturile și entorsele pot fi vindecate mai rapid dacă pacienții participă la câteva ședințe de kinetoterapie. Mai mult decât atât, specialiștii care se ocupă de astfel de cazuri pot să ofere și sfaturi de prevenire a acestui tip de problemă pe viitor.
Tulburările musculare, survenite în urma unui efort fizic solicitant sau în urma unui accident pot fi tratate cu mare succes cu ajutorul acestei terapii. Masajul medical, combinat cu mișcările recomandate de specialist pot face minuni în cazul acestui tip de probleme.
Așadar, afecțiunile tratate cu kinetoterapie sunt foarte multe, iar specialiștii din domeniu recomandă inclusiv persoanelor sănătoase să ia în calcul câteva ședințe de kinetoterapie, care pot ajuta inclusiv la vindecarea emoțională. Este important de menționat faptul că pentru fiecare pacient, o ședință de kinetoterapie va arăta diferit, deoarece specialistul va decide un curs de tratament bazat pe afecțiunile pe care doriți să le eliminați și pe alte criterii, cum ar fi vârsta, nivelul de activitate sau starea generală de sănătate.

Durerea de șold la fetițe? Iată de ce trebuie să ajungi la medic!

Durerea la nivelul șoldului apare de obicei ca urmare a traumatismelor care pot varia de la o simplă întindere musculară, până la fractură osoasă. Aceasta poate să se prezinte sub mai multe forme, cum ar fi: durere surdă sau din contră, durere ascuțită, senzația de arsură, furnicături sau tensiune la […] mai mult »

mersul-la-copii

Ce probleme de mers pot avea copiii?

Copilul mic este urmărit atent de către părinți, așa încât orice problemă de sănătate să fie observată din timp și mai apoi corectată. Mersul la copii este un eveniment foarte important, ridicarea bebelușilor în picioare și mai apoi primii lor pași sunt momente pe care toți părinții le așteaptă cu […] mai mult »