AFECȚIUNI TRATATE CU KINETOTERAPIE

Am certitudinea că majoritatea dintre voi ați auzit măcar o dată de termenul de kinetoterapie, însă nu știu dacă la fel de mulți știți ce reprezintă aceasta și ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei.

Kinetoterapia este un tip de terapie de recuperare medicală, adaptată fiecărui pacient, care ajută la refacerea unor funcții ale corpului prin mișcare asistată de un specialist în domeniu. Această terapie este extrem de utilă în medicina modernă, ca și tratament complementar sau chiar principal al unei game largi de afecțiuni.
Kinetoterapia poate fi folosită atât ca metodă preventivă, pentru menținerea sănătății întregului organism, fie special pentru tratarea unor boli. Nu are nici o contraindicație, chiar din contră, este foarte recomandată chiar și persoanelor vârstnice pentru creșterea mobilității. Este o terapie excelentă în tratamentul diverselor boli, care ajută la o recuperare mult mai rapidă și la o stare de bine a pacientului. Deși poate părea un proces fără prea mari beneficii, deoarece este vorba de masaj și câteva mișcări efectuate de pacient sub îndrumarea cadrului medical, kinetoterapia este o adevărată sursă de sănătate, iar cei care se ocupă de pacienți au studii serioase în acest domeniu.
Tendința este să asociem kinetoterapia cu afecțiunile motorii, însă ați fi surprinși cât de multe boli interne pot fi ameliorate cu ajutorul acestei terapii. Tocmai de aceea ne-am propus ca în acest articol să discutăm despre afecțiunile tratate cu kinetoterapie:
Stresul, boala secolului XXI ne afectează pe foarte mulți dintre noi și împreună cu sedentarismul reprezintă cauza mai multor probleme de sănătate și a sistemului imunitar slăbit. Kinetoterapia este foarte eficientă pentru eliberarea stresului și pentru relaxarea persoanelor foarte tensionate, crescând astfel calitatea vieții.
Tulburările respiratorii fac parte din afecțiunile tratate cu kinetoterapie, iar o îmbunătățire a funcției de respirație va avea la rândul ei un efect benefic asupra întregului organism.
Reumatismul este una dintre bolile de care suferă o mare parte dintre persoanele în vârstă și deși majoritatea au simptome temperate, la unii pacienți durerile sunt foarte severe. Kinetoterapia ajută enorm la ameliorarea acestei boli și la creșterea mobilității pacienților.
În urma unei operații de hernie de disc, multor pacienți li se recomandă și o serie de ședințe de kinetoterapie. Asta deoarece poate avea efecte foarte bune în recuperarea tuturor funcțiilor și în vindecarea fără complicații după operație.
Luxațiile, fracturile și entorsele pot fi vindecate mai rapid dacă pacienții participă la câteva ședințe de kinetoterapie. Mai mult decât atât, specialiștii care se ocupă de astfel de cazuri pot să ofere și sfaturi de prevenire a acestui tip de problemă pe viitor.
Tulburările musculare, survenite în urma unui efort fizic solicitant sau în urma unui accident pot fi tratate cu mare succes cu ajutorul acestei terapii. Masajul medical, combinat cu mișcările recomandate de specialist pot face minuni în cazul acestui tip de probleme.
Așadar, afecțiunile tratate cu kinetoterapie sunt foarte multe, iar specialiștii din domeniu recomandă inclusiv persoanelor sănătoase să ia în calcul câteva ședințe de kinetoterapie, care pot ajuta inclusiv la vindecarea emoțională. Este important de menționat faptul că pentru fiecare pacient, o ședință de kinetoterapie va arăta diferit, deoarece specialistul va decide un curs de tratament bazat pe afecțiunile pe care doriți să le eliminați și pe alte criterii, cum ar fi vârsta, nivelul de activitate sau starea generală de sănătate.

Viitorul sportului din România: ce sporturi aleg copii să practice?

Datorită activităților sportive realizate într-un cadru organizat, copiii învață de la o vârstă fragedă ce înseamnă disciplina asociată unui program bine stabilit, respectul pentru ierarhia din care fac parte, capacitatea de a fi empatici, respectul față de adversari și tăria de caracter pentru a trece cu ușurință peste înfrângeri.  Cât […] mai mult »

Cele mai frecvente cauze și simptome ale herniei de disc lombare

Hernia de disc este o afecțiune care implică structuri ale coloanei vertebrale și poate conduce la apariția unor manifestări neplăcute. Durerea provocată de hernia de disc poate interfera cu activitățile de zi cu zi afectându-ți calitatea vieții. Citește în continuare și află cum se manifestă hernia de disc și care […] mai mult »

Ce este fibromul uterin și care sunt metodele de tratament?

Se estimează că aproximativ 1 din 3 femei va avea cel puțin un fibrom uterin de-a lungul vieții sale, cel mai adesea între vârsta de 30 și 50 de ani.[2] Cauzele apariția acestuia nu sunt cunoscute cu exactitate și multe dintre cazuri sunt asimptomatice, ceea ce înseamnă că existența fibromului […] mai mult »